Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης - Τουλάχιστον 10 νεκροί - Έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις σταθμοί

-->

Εικόνες καταστροφής στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ - Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες - Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν σε φόρουμ στην πόλη

Δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα σε σταθμούς μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο σημεία, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού Σενάγια Πλόσαντ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ έχει γεμίσει πυκνούς καπνούς.

Τουλάχιστον τρεις σταθμοί του Μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν μετά την έκρηξη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εννέα ασθενοφόρα. 

Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες, με βάση τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που ανεβάζουν αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο, οι οποίες δείχνουν εικόνες καταστροφής και αρκετούς τραυματίες.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνια και εξερράγησαν σε δύο ξεχωριστούς σταθμούς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Όταν ακούστηκε η έκρηξη αρχίσαμε να τρέχουμε πανικόβλητοι. Υπήρχαν άνθρωποι ματωμένοι, σε άλλους καίγονταν τα μαλλιά τους»















ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου