Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Θα μπορούσε ένας γκέι πολιτικός να απειλήσει τη Μέρκελ; (PHOTO)

-->
Θα μπορούσε ένας ομοφυλόφιλος, 36 Μαίων, να συγκινήσει τους ψηφοφόρους των χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας;
Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian», o διοπτροφόρος υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα μπορούσε κάλλιστα να αποσπάσει την ψήφο των Γερμανών συντηρητικών.
Σε αντίθεση με την νυν υπουργό Άμυνας, Ούρσουλ φον ντε Λάιεν, που θεωρείται μία από τις επικρατέστερες για να διαδεχτεί τη Μέρκελ στην ηγεσία του CDU (Xριστιανοδημοκράτες ) αλλά «παλιά καραβάνα», ο Σπαν είναι αυτό που θα λέγαμε το «νέο αίμα». Και, κυρίως, δεν μασάει τα λόγια του.
«Γεννήθηκα γκέι», είχε δηλώσει πέρυσι σε συνέντευξή του σε γερμανικό δίκτυο αναφερόμενος στον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Με τη Μέρκελ να διεκδικεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τέταρτη φορά την καγκελαρία της Γερμανίας και το ποσοστό της λαοφιλίας της να έχει αποδυναμωθεί, η βρετανική εφημερίδα εξυμνεί τον Γενς Σπαν θεωρώντας τον ως τον πιο hot υποψήφιο για το αξίωμα του επικεφαλής του CDU ως διάδοχο της Μέρκελ.
Σε ότι αφορά τις πολιτικές του θέσεις, ο Σπαν έχει «αλλεργία» στη μπούρκα και γενικότερα, σε ότι αφορά την πολιτική για το προσφυγικό, έχει πιο δημοφιλείς απόψεις από αυτές της Μέρκελ μέσα στο κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες.
«Στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 ο Σπαν θα είναι 40 ετών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «NTV» προσθέτοντας πως είναι μία καλή ηλικία για κάνει το μεγάλο βήμα.
«Ο Σπαν, δηλωμένος ομοφυλόφιλος, αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά των συντηρητικών της Γερμανίας. Το 2013 το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του υπουργού Υγείας, όμως τελικά «έφυγε» με άδεια χέρια. Σε ότι αφορά την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ θεωρεί ότι είναι κατά το ήμισυ λανθασμένη.
«Δεν ήταν λάθος το γεγονός ότι ανοίξαμε τα σύνορα τον Σεπτέμβριο του 2015 όμως δεν καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση», υποστηρίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου