Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Express: Έγγραφο - σοκ της Βρετανίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του Grexit

-->
Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η 8ετής ελληνική ύφεση σε συνδυασμό με την αύξηση του χρέους και τους φόβους του Grexit θα ζημιώσει τις βρετανικές επιχειρήσεις


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία αλλά και για τους κινδύνους που απορρέουν για τις βρετανικές κυβερνήσεις κρούει η βρετανική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Express, αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δίνει μάχη για να ξεφύγει από την κρίση χρέους.
Μάλιστα, σε έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με το ελληνικό χρέος, επισημαίνεται ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι «εύθραυστο» ενώ τονίζει την πολιτική αβεβαιότητα καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει νέες αντιδράσεις από την κοινωνία.
Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τις επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές όταν συναλλάσσονται με την Ελλάδα, καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.
Η έκθεση αναφέρει: «Ως αποτέλεσμα των προσωρινών capital controls που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις στην είσπραξη των πληρωμών που προέρχονται από την Ελλάδα.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα στις πληρωμές τους. 
Τα κύρια προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε έχουν να κάνουμε με τις συμφωνίες και τη μεταφορά χτημάτων».
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης θα συνεχιστούν.
Επίσης, η έκθεση επιχειρηματικών κινδύνων επισημαίνει ότι ο «τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστος, εξαρτάται από τον ELA της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας.
Παρά μια σειρά από αυξήσεις κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια, η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδα και των δανειστών της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οδήγησε σε απώλεια της εμπιστοσύνης των καταθετών και σε φόβους για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».


www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου