Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΚΑΡΠΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ!! Διαφώνησαν…. ΤΩΡΑ Σε Κατάσταση Συναγερμού!!!

-->
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ… ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η περίφημη αιφνιδιαστική τριμερή συνάντηση για το συριακό των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Τουρκίας, ΗΠΑ και Ρωσίας, στρατηγών Hulusi Akar, Joseph Dunford και Valeri Gerasimov, που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, άφησε πολλά ερωτηματα ενώ στην Άγκυρα ακόμα δεν… κατάλαβαν τι συμφωνήθηκε, αφού οι θέσεις των τριών στο επιχειρησιακό πεδίο, για το οποίο έγινε και η διάσκεψη, παρέμειναν τελείως διαφορετικές.
Συγκεκριμένα στην Διάσκεψη της Αττάλειας η μεν Τουρκία έθεσε το ζήτημα της επιλογής, ή αυτή ή οι Κούρδοι στις πολεμικές επιχειρήσεις ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά να φύγουν οι Κούρδοι ανατολικά του Ευφράτη.
Για το καυτό αυτό θέμα μια μόλις μέρα μετά την διάσκεψη αυτή, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Mark Toner, δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν το YPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, παρά του ότι έχουν χαρακτηριστεί σαν τρομοκράτες προέκταση του ΡΚΚ από την Άγκυρα. Δηλαδή χαστούκι για τους Τούρκους.
Από την άλλη οι Ρώσοι συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι τους στην περιοχή, καθώς προωθούν τις δυνάμεις του Άσαντ που είναι ορκισμένοι εχθροί της Άγκυρας στην περιοχή νότια της El Bab, κόβοντας ουσιαστικά τον δρόμο της Τουρκίας προς το νότο προς την Ράκκα, ενώ το σπουδαιότερο, έχουν στήσει ασπίδα μεταξύ Κούρδων της περιοχής του Menbiç και των τουρκικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων.
Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί με τους Κουρδους, που ειναι κόκκινο πανί για την Άγκυρα και οι Ρωσοι με τις δυνάμεις του Άσαντ που ειναι ορκισμένοι εχθροί της φιλοτουρκικής συριακής αντιπολίτευσης, ενώ Αμερικανοί και Ρώσοι με την καχυποψία τους ο ένας για τον άλλο.
Παρ’ όλα αυτά όπως ανέφεραν οι επίσημες ανακοινώσεις της Άγκυρας, στην συνάντηση συζητήθηκε η… κοινή επιχειρησιακή δράση κατά των Τζιχαντιστών.
Μετά τα χαμογέλα όμως φάνηκε η επίμονη του καθενός στις δικές του θέσεις, ενώ το κουρδικό παρέμεινε το κύριο επιτήδευμα της όλης υπόθεσης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου