Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Φάπες και χημικά με τους αγρότες στο κέντρο της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

-->
Ένταση, ξύλο και χημικά με το «καλημέρα» έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες από την Κρήτη που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βάθη, διαμαρτυρόμενοι για την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ο αγροτικός τομέας.

Από νωρίς, αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα νέο, πρώτο κύμα επεισοδίων. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν αλλά για λίγο. Αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε να παραδώσει ψήφισμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Αυτό ήταν και η σπίθα που προκάλεσε το δεύτερο κύμα επεισοδίων, με τους αγρότες να επιτίθενται στις δυνάμεις των ΜΑΤ με τις μαγκούρες και να πετούν πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, όπως φαίνεται στο βίντεο του enikos.gr από το σημείο των επεισοδίων.
Υπενθυμίζουμε ότι εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με πλοία της γραμμής κατευθύνονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.
Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου.
Ο αγρότης που ανέβηκε με μαύρη σημαία στην κλούβα των ΜΑΤ – ΦΩΤΟ
Δείτε τις φωτογραφίες του enikos.gr
Πεδίο μάχης η πλατεία Βάθη - ΜΑΤ σέρνουν αγρότη
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί ο χώρος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες της Κρήτης, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Μάλιστα, αστυνομικοί έσερναν έναν αγρότη κατά τη διάρκεια της έντασης, με τις πέτρες και τα χημικά να συνθέτουν ένα σκηνικό πολέμου.
Δείτε το βίντεο:

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου