Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Oι 15 διάσημοι του θεάματος που πέθαναν με τον πιο φρικτό τρόπο (ΦΩΤΟ)

-->
Ένα μόνο είναι σίγουρο σ’ αυτή τη ζωή, ότι όλοι μας έχουμε ημερομηνία ..λήξης. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αποχαιρετήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο και να αποδημήσουμε σε τόπους άγνωστους.
Μελετώντας κανείς τις στατιστικές των θανάτων δεν μπορεί παρά να παραξενευτεί με το πόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να πούμε αντίο.Υπάρχουν θάνατοι τραγικοί, βίαιοι, αναμενόμενοι, άδικοι, φρικτοί και μερικοί τόσο περίεργοι που κάθε άλλο παρά ένδοξοι ή αξιοπρεπείς θεωρούνται.
Για παράδειγμα στατιστικές έχουν δείξει ότι στις Η.Π.Α. περίπου τρία άτομα το χρόνο βρίσκουν το θάνατο από αυτόματους πωλητές (ναι σωστά φαντάζεστε πάνε να βγάλουν γαριδάκια και τους πέφτει όλο το μηχάνημα στο κεφάλι!). Επίσης τουλάχιστον τριάντα άτομα το χρόνο χάνονται, επειδή τους πέτυχε στο κεφάλι ο φελλός από τη σαμπάνια!
Ασφαλώς κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος όσο πλούσιος και διάσημος μπορεί να είναι. Και είναι αλήθεια ότι από τον κόσμο των διασήμων δεν είναι λίγα τα παραδείγματα γνωστών ηθοποιών που έφυγαν υπό μη φυσιολογικές συνθήκες. Ατυχήματα, αυτοκτονίες, δολοφονίες, συνωμοσίες της τύχης ή ακόμα και τραγελαφικοί τρόποι θα αναφερθούν στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει για 15 από τους πιο παράδοξους θανάτους διασήμων.
Isadora Duncan: Είναι η γυναίκα που δημιούργησε το σύγχρονο χορό. Στις αρχές του 1900 με το ταλέντο και την επιμονή της έδειξε ότι χορός δεν είναι μόνο ο κλασικός και ότι μπορεί να εκφραστεί κανείς χορεύοντας χωρίς να είναι μπαλαρίνα ήαρτίστα του καμπαρέ. Αυτή η πρωτοπόρος είχε ένα τελείως άδοξο θάνατο καθώς σε μια βόλτα που έκανε με το ανοιχτό αυτοκίνητο ενός φίλου της, το μακρύ φουλάρι που φορούσε στο λαιμό της μπλέχτηκε στις ρόδες του αμαξιού με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί από τη θέση της και να σπάσει το λαιμό της. Για να γίνει πιο τραγελαφικό το όλο σκηνικό τα τελευταία της λόγια, ενώ καθόταν στο αυτοκίνητο, προς την παρέα της ήταν: «Αντίο φίλοι μου! Πηγαίνω προς τη δόξα» . Τελικά πήγε κάπου αλλού…
Marvin Gaye: Από τους μεγαλύτερους σόουλ τραγουδιστές όλων των εποχών, αλλά και με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, βρήκε τραγικό θάνατο από τον ίδιο του τον πατέρα που τον πυροβόλησε μετά από καυγά που είχαν οι δυο τους. Η ειρωνεία της υπόθεση ήταν ότι το όπλο το είχε κάνει δώρο ο ίδιος o Gaye στον πατέρα του τα Χριστούγεννα.
Natalie Wood: Η διάσημη ηθοποιός, ενώ διασκέδαζε σε ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο σύζυγος της Robert Wagner και ο συμπρωταγωνιστής της Christopher Walken, εξαφανίστηκε από τα μάτια όλων για να βρεθεί στη θάλασσα ένα μίλι μακριά από το σκάφος νεκρή λόγω πνιγμού και υποθερμίας. Κανένας δεν κατάλαβε τι έγινε και πολλές θεωρίες έχουν παρουσιαστεί εμπλέκοντας τον σύζυγο της σαν ύποπτο. Η αστυνομία πάντως το θεώρησε ατύχημα.
Ramon Novarro: Δύσκολο να θυμάται κανείς τον Ramon Novarro, καθώς η περίοδος της ακμής του ήταν περίπου έναν αιώνα πριν. Κι όμως θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου και ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έκαναν μεγάλη καριέρα και στον ομιλούντα. Λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης ήταν ο αγαπημένος των γυναικών, αν και ο ίδιος ήταν ομοφυλόφιλος. Μια βραδιά του 1968 όμως προσκάλεσε στο διαμέρισμα του δύο άνδρες για ερωτική συντροφιά, οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον βασάνισαν και τελικά τον σκότωσαν πνίγοντας τον με έναν μολυβένιο δονητή που ήταν δώρο του Ροντόλφο Βαλεντίνο. Όλο αυτό έγινε γιατί οι δολοφόνοι πίστευαν ότι είχε κρύψει στο σπίτι χρήματα που όμως δεν υπήρχαν. Τελικά τον δολοφόνησαν και έφυγαν με τη λεία τους που ήταν αξίας μόλις 20 δολαρίων.
Rebecca Schaeffer: Η νεαρή ηθοποιός είχε ξεκινήσει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα με συμμετοχές σε σειρές όταν ένας ψυχωτικός θαυμαστής την έβαλε στο στόχαστρο του. Η κατάληξη ήταν τραγική καθώς την πυροβόλησε εξ επαφής στην πόρτα του σπιτιού της και την σκότωσε.
Jayne Mansfield: Ήταν μια πραγματική σεκς οβόμβα, μια καλύτερη εκδοχή της Μέριλιν Μονρόε (πιο ταλαντούχα, πιο όμορφη, πιο ερωτική) το τέλος της ήταν απότομο και τραγικό, καθώς σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, όταν το όχημα που οδηγούσε ο οδηγός της και επέβαινε η ίδια, τα τρία της παιδιά και ο δικηγόρος της σφηνώθηκε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας. Το ανεξήγητο ήταν ότι και οι τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ τα τρία παιδιά δεν έπαθαν ούτε γρατσουνιά.
Jon-Erik Hexum: Πολλοί θα τον θυμούνται από την ενδιαφέρουσα σειρά Voyagers (Ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο) που είχε κάνει θραύση στο παιδικο – νεανικό κοινό στα τέλη των 80ς. Ενώ επαγγελματικά στάθηκε πολύ τυχερός καθώς από απλός καθαριστής έγινε σταρ στο Χόλιγουντ, η ατυχία ή μάλλον η ανοησία του κόστισε τη ζωή. Στο διάλειμμα ενός γυρίσματος, για να μην βαριέται, έπαιξε ρωσική ρουλέτα με τον εαυτό του χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι με άσφαιρα. Δεν είχε υπολογίσει όμως ότι τα άσφαιρα αν πυροδοτηθούν εξ επαφής είναι ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά. Όπερ και εγένετο και έτσι ο νεαρός ηθοποιός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα η εκτόνωση των αερίων από την κάνη να του προξενήσει εγκεφαλική αιμορραγία που οδήγησε στο θάνατό του.
Anton Yelchin: Ο νεαρός ηθοποιός θεωρείτο ένας ανερχόμενος αστέρας, είχε εμφανιστεί σε αρκετές παραγωγές και είχε κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι που μισό χρόνο πριν έχασε τη ζωή του σε ένα σοκαριστικό ατύχημα. Συγκεκριμένα ενώ είχε παρκάρει στην αυλή του σπιτιού του το τζιπ του και τσέκαρε την αλληλογραφία του στο γραμματοκιβώτιο του, το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του και να τον συνθλίψει πάνω στο φράχτη.
Bob Crane: Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα 60ς σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και ηθοποιός αλλά το τέλος της ζωής του ήταν βίαιο και μυστηριώδες. Βρέθηκε δεμένος και δολοφονημένος στο σπίτι του χωρίς να μπορέσει η αστυνομία να βρει τον ένοχο.
Brandon Lee: Πρόκειται για τον υιό του θρυλικού Bruce Lee ενός από τους πιο επιδραστικούς ηθοποιούς στη ιστορία του κινηματογράφου. Αδικοχαμένος ο πατήρ Lee καθώς έφυγε πρόωρα σε ηλικία μόλις 32 ετών και δυστυχώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο υιός στα 28 του. Ο θάνατος προκλήθηκε στα γυρίσματα μια ταινίας, οπού ο Brandon πυροβολήθηκε από όπλο που το είχαν γεμίσει… κατά λάθος με… πραγματικές σφαίρες.
David Carradine: Άλλος ένας ηθοποιός που έγραψε ιστορία με τις πολεμικές τέχνες που εξασκούσε ήταν ο David Carradine. Ο θάνατος του προήλθε σε σχετικά μεγάλη ηλικία στα 72 του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Τον βρήκαν γυμνό στην ντουλάπα του δωματίου του και κρεμασμένο. Στην αρχή θεωρήθηκε αυτοκτονία αλλά μεταγενέστερες αποκαλύψεις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο σκληροτράχηλος ηθοποιός είχε την τάση να ικανοποιείται σεκς ουαλικά με την προκαλώντας στον εαυτό του ασφυξία.
Ray Combs: Ξεκίνησε σαν απλός stand up κωμικός για να εκτιναχθεί σ’ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Αμερική με τις συμμετοχές του σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές αλλά και με τις εκπομπές του. Η πτώση του όμως στον επαγγελματικό χώρο οδήγησε στην ψυχολογική του κατάρρευση. Έτσι αυτοκτόνησε στο δωμάτιο της ψυχιατρικής κλινικής που νοσηλευόταν.
Gwili Andre: Πρόκειται για μια πανέμορφη κοπέλα από τη Δανία της οποίας η καριέρα σαν μοντέλο δεν ήταν αρκετή και έτσι μετακόμισε στις Η.Π.Α. για να κατακτήσει το Χόλιγουντ στα μακρινά 30ς. Οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν και η ξανθιά καλλονή μάζευε όλο αρνητικές κριτικές για το υποκριτικό της ταλέντο. Επέστρεψε στη χώρα της, αλλά το έφερε βαρέως που όλοι την λοιδορούσαν ως ηθοποιό. Στα τέλη του ’50 επανέκαμψε στο Χόλιγουντ και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για να κλείσει τα στόματα των επικριτών της. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ακριβώς το ίδιο οπότε απογοητευμένη από τις κακίες και τα χλευαστικά σχόλια κλείστηκε στο δωμάτιο της, μάζεψε γύρω της όλα τα αποκόμματα από τις εφημερίδες που την αφορούσαν, τους έβαλε φωτιά και κάηκε και η ίδια μαζί τους.
Florence Lawrence: Στην εποχή του βωβού κινηματογράφου αναδείχτηκε η πρώτη πραγματική σούπερ σταρ λόγω της αγάπης του κόσμου στο πρόσωπό της. Ένα ατύχημα στα στούντιο που δούλευε της προκάλεσε εγκαύματα και άλλα προβλήματα υγείας που οδήγησαν στην φθορά της καριέρα της. Απογοητευμένη αυτοκτόνησε με εντομοκτόνο αφήνοντας σημείωμα όπου κατηγορούσε την εταιρεία της πως δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει στη θεραπεία των τραυμάτων της.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου