Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Greenspan: Ανησυχώ για μέλλον του ίδιου του ευρώ - Η ευρωζώνη δεν λειτουργεί

-->
«Τα πιο ευημερούσα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία χρηματοδοτούν σταθερά τα ελλείμματα του Νότου, και αυτό απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί»
Ανισσοροπίες στην οικονομική δύναμη των χωρών της ευρωζώνης διαπιστώνει ο πρώην πρόεδρoς της Fed Αlan Greenspan.Η μεγάλη ανισότητα μεταξύ της βόρειας και της νότιας Ευρώπης σημαίνει επίσης και τη διαίρεση της Γηραιάς Ηπείρου σε δύο τμήματα επισημαίνει μιλώντας στο World Gold Council.
Τα πιο ευημερούσα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία χρηματοδοτούν σταθερά τα ελλείμματα του Νότου, και αυτό απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί, τονίζει ο Greenspan.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μεγαλύτερα προβλήματα από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Η πλευρά του ενεργητικού της ΕΚΤ είναι μεγαλύτερη από ποτέ, έχοντας αυξηθεί σταθερά από τον Mario Draghi, που είπε πως θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να διατηρήσει το ευρώ", σημειώνει ο Greenspan. «Και έχω σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον του ίδιου του ευρώ ... Η ευρωζώνη δεν λειτουργεί», προσθέτει ο πρώην πρόεδρος της Fed. 

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου