Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Bloomberg: Ποιο είναι το ρωσικό fund που επενδύει στις ελληνικές τράπεζες, κόντρα στο κλίμα

-->
«Το να στοιχηματίζεις στις ελληνικές τράπεζες σίγουρα δεν αποτυπώνει την επενδυτική τάση»
Κόντρα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα, η East Capital διαλέγει να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει στο σχετικό του αφιέρωμα το Bloomberg. 
«Το να στοιχηματίζεις στις ελληνικές τράπεζες σίγουρα δεν αποτυπώνει την επενδυτική τάση. 
Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με τους πιστωτές της για την (β') αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης.
Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο», σχολιάζει το αμερικανικό πρακτορείο, το οποίο επισημαίνει πως η East Capital πέτυχε αποδόσεις 36% μέσα στο 2016, επίδοση που είναι η υψηλότερη από το 90% των υπόλοιπων hedge funds. 
Η εδρεύουσα στη Μόσχα East Capital Eastern Europe Fund (διαχειρίζεται 230 εκατ. ευρώ) έχει μετοχές στην Alpha Bank και τη Eurobank, με την έκθεσή της στις δύο ελληνικές τράπεζες να είναι από τις υψηλότερες του χαρτοφυλακίου της.
«Μετά από τρεις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που έγιναν με βάση τα αξιόπιστα stress tests, πιστεύουμε ότι η αξία (των μετοχών) τους είναι πολύ χαμηλή. 
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύπλοκη. 
Αν όμως εν τέλει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν αίσιο τέλος και η χώρα έχει πρόσβαση στο QE (ποσοτική χαλάρωση της Ε.Κ.Τ.), τότε ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας θα αποδώσει πολύ καλά, παρά πολύ καλά», αναφέρει σχετικά ο Tim Umberger, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του fund, ο οποίος προσθέτει πως η χαμηλή αξία των μετοχών στην Ανατολική Ευρώπη τις καθιστά «πολύ ελκυστικές». 


www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου