Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΜΟΝΟ… ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Λαγκάρντ: «Δεν θα σας δώσουμε μια γλυκιά συμφωνία»

-->
Σκληρή θα εξακολουθήσει να είναι η στάση του ΔΝΤ αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως παραδέχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Reuters, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως «ειδική περίπτωση». «Μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο με δίκαιους όρους και προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να προσφέρουμε μία ειδική, ‘γλυκιά’ συμφωνία με μία συγκεκριμένη χώρα», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters
Όπως είπε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζεται σκληρά ώστε να πετύχει συμφωνία με την Ελλάδα αλλά δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει σε θέματα αρχής και να εγκρίνει μία ειδική και γενναιόδωρη συμφωνία.
Τόνισε πως το ΔΝΤ εκπροσωπεί τα 180 και πλέον μέλη του και δανείζει τα χρήματά τους, συνεπώς οφείλει να εφαρμόσει τα ίδια κριτήρια σε όλες τις χώρες που ζητούν τη βοήθειά του.
Παράλληλα, ανέφερε πως μπορεί να είναι εφικτό να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος χωρίς ένα «κούρεμα».
«Οι Ευρωπαίοι έχουν χορηγήσει εξαιρετικά μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλά επιτόκια. Πρότειναν πρόσφατα ορισμένα νέα μέτρα για να μειωθεί περαιτέρω το βάρος του χρέους. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και πιστεύουμε πως μπορεί να επιτευχθούν με ένα μηχανισμό που δεν θα απαιτεί πραγματικά “κουρέματα”, δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις που προανέφερα θα εφαρμοστούν από την Ελλάδα» επισήμανε.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου