Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση Βαρουφάκη: Είχα πει στον Τσίπρα ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει - ΒΙΝΤΕΟ

-->
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στιγμή που επέλεξε να δηλώσει «παρών» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη στιγμή που η αξιολόγηση βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι πιέσεις των δανειστών προς την Κυβέρνηση είναι πιο ασφυκτικές από ποτέ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε το οικείο περιβάλλον της Αίγινας για να κάνει την έμμεση παρέμβαση του στο ανοικτό κεφάλαιο της β’ αξιολόγησης, όπως παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Είπα στον Πρωθυπουργό μερικές ώρες πριν από την παραίτηση μου ότι το πρόγραμμα που προσπαθούν να του επιβάλουν είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.
«Πολύ φοβάμαι ότι οι σύντροφοι μου στην κυβέρνηση μου θα σώσουν για άλλη μία φορά τη χώρα υπογράφοντας πράγματα που γνωρίζουν ήδη ότι είναι καταστροφικά», εκτίμησε για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το κλείσειμο της β’ αξιολόγησης.  
Ερωτηθείς για τη δαιμονοποίηση της συζήτησης για δραχμή, ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας απάντησε: «Δεν απειλούμε με δραχμή, δεν συζητάμε καν τη δραχμή με τους δανειστές, αλλά δεν φοβόμαστε τον κ. Σόιμπλε, όταν μας λέει ότι αν δεν υπογράψετε στην καταδίκη της επόμενης γενιάς της χώρας σας, θα σας βγάλουμε στη δραχμή. «Βγάλτε μας», είναι η απάντηση».


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου