Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

"Εξεπλάγην με την σκληρότητα του ΔΝΤ": Σοκαρίστηκε μέχρι και ο Ντάισελμπλουμ!

-->
Ξεπερασμένη χαρακτήρισε την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Γερούν
Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης, λέγοντας ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από ότι υπονοεί η έκθεση. Χαρακτήρισε δε ξεπερασμένη (outdated) έκθεση του Ταμείου, εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα.«Η Ελλάδα έχει επιδείξει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάκαμψης», είπε ο Ολλανδός υπουργός στο δίκτυο RTLZ.
«Θα ήθελα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να είναι ειλικρινείς. Και το ΔΝΤ ζητά μεγάλες θυσίες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στον προϋπολογισμό», είπε.
Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε για το ελληνικό χρέος ότι ήδη έγινε κάποια ελάφρυνση και πως εάν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη αυτό θα γίνει εφόσον οι Έλληνες παραμείνουν «εποικοδομητικοί».Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα», αλλά μόνο ελάφρυνση της αποπληρωμής του χρέους.
Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ οι περισσότεροι διευθυντές ανέφεραν ότι παρά τις τεράστιες θυσίες της Ελλάδας και την γενναιόδωρη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους.
Τόνισαν δε την ανάγκη αυτή η ανακούφιση χρέους να συνδεθεί με ρεαλιστικές παραδοχές σχετικά με την ικανότητά της Ελλάδας να παράγει συνεχή πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Οι διευθυντές του ΔΝΤ υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να συμπληρωθεί με την ισχυρή εφαρμογή πολιτικών για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου