Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποψήφιος για πρόεδρος της Γαλλίας!

-->

Μεγάλο κίνημα γέμισε αφίσες το Παρίσι και συγκεντρώνει χιλιάδες υπογραφές - «Θέλουμε να δείξουμε στους εδώ πολιτικούς ότι απέτυχαν», δηλώνουν

Επί μία 8ετία πρόσφερε με ηρεμία, ήθος και αποφασιστικότητα τις υπηρεσίες του στις ΗΠΑ και στον κόσμο, αποφεύγοντας τις εντάσεις και τις ακρότητες. Ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε τη θητεία στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που έχει γίνει αισθητό σε... παγκόσμια κλίμακα. Στη Γαλλία, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων θεωρούν ανεπαρκείς τους υποψηφίους ενόψει των εκλογών, δημιουργώντας ένα μεγάλο κίνημα, το οποίο προτείνει τον Μπαράκ Ομπάμα ως υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία!

Το γεγονός ότι δεν δύναται ο Μπαράκ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία, δεν φαίνεται να πτοεί τους οργανωτές του κινήματος Obama17, οι οποίοι γέμισαν τους δρόμους του Παρισιού με αφίσες της πρότασής τους.

«Είναι εντελώς τρελό, ναι. Όταν όμως ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και το σκεφτείς καλύτερα, αρχίζεις να αναζητάς την πιθανότητα να είναι κάτι τέτοιο εφικτό. Ποιος νοιάζεται αν δεν είναι Γάλλος; Είναι ο Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε στο CNN ένας από τους οργανωτές του κινήματος, το οποίο έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις στη Γαλλία, τρολάροντας επί της ουσίας τους υποψηφίους, ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο με τη σύζυγο του Φιγιόν.

Στόχος των εμπνευστών του κινήματος είναι η συλλογή τουλάχιστον ενός εκατ. υπογραφών. «Ναι, είναι ένα αστείο. Όμως έχει ένα πολύ σοβαρό υπόβαθρο. Θέλουμε να δείξουμε στους πολιτικούς της Γαλλίας ότι απέτυχαν. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Η κίνηση αυτή προσφέρει λίγη διασκέδαση στον κόσμο, για να μένει μακριά απ' όλα αυτά τα σκάνδαλα», δήλωσε ο Αντουάν, ο οποίος δεν θέλησε να γνωστοποιήσει ολόκληρο το όνομά του.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, απ' όπου θαν προκύψουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της προεδρίας. Αν κάποιος υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από 50%, αυτόματα θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου