Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΠΡΑ - Δεν πληρώνω καμμία δόση.Το Φθινόπωρο δεν θα υπάρχουν Μέρκελ-Σόιμπλε! - Το σχέδιο φθοράς του Μητσοτάκη

-->
Δεν θα πληρώσουμε καμμία δόση εάν δεν μας κλείσουν την αξιολόγηση. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα…Το πιο πιθανό σενάριο είναι το Φθινόπωρο να μην υπάρχει ο Σόιμπλε υπουργός και η Μέρκελ καγκελάριος!
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του τις τελευταίες ώρες καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά στην πολύ πιθανή επικράτηση του SPD στη Γερμανία σε συνδυασμό με τη αφασία που δείχνει προς ώρας ο Tραμπ για την Ευρώπη και την εχθρότητα προς τη Γερμανία εξαιτίας της πολιτικής της Μέρκελ.
Μάλιστα ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει καβάτζα 5-6 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους οπότε είναι αποφασισμένος να τραβήξει την ιστορία ως τις γερμανικές εκλογές για να πάρει στην συνέχεια αυτό που θέλει. Στο μεταξύ εκτιμά ότι θα μπορεί να βγάζει διάφορα σκάνδαλα με επίκεντρο κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους καθώς οι οξυδερκείς ψηφοφόροι τους εγκρίνουν το γεγονός ότι οι Συριζαίοι είναι ζόρικοι με τους δανειστές ενώ στο μεταξύ ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ (μόνο ΠΑΣΟΚ) κλέβοντας ψήφους από την ΝΔ.
Αυτές τις εκτιμήσεις κάνει το επιτελείο του Μαξίμου και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν τα πράγματα στα άκρα. Χαρακτηριστική σ΄αυτή την κατεύθυνση είναι και η συνέντευξη του Χριστόφορου Βερναρδάκη στον Real fm.
Eρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να κλείσει η συμφωνία τη στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι χωρίς ΔΝΤ  δεν κλείνει το πρόγραμμα και ο διοικητής της ΕΚΤ λέει ότι χωρίς αυτά που λέει το ΔΝΤ δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε: “Η ποσοτική χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό”.
Στην επισήμανση ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκηςείχε αναφέρει σε ομιλία του στη Βουλή ότι αν χάσουμε το ορόσημο του Μαρτίου χάθηκε όλο το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε βγει στα μέσα του 2018 στις αγορές, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Θα πρέπει να αποφορτίσουμε αυτή την ημερομηνία. Προφανώς πρέπει να μπούμε και δουλεύουμε για να μπούμε, δεν ακυρώνω αυτή τη θέση. Και πρέπει να μπούμε και παλεύουμε, προφανώς, για να μπούμε. Δεν νομίζω ότι το βασικό μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή, η βασική μεταβλητή της εξίσωσης είναι αυτή, το ορόσημο του Μαρτίου».
Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον πνέει ένας άνεμος ανεμελιάς και αυτοπεποίθησης στο Μέγαρο Μαξίμου…
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει πολύ γερά το χαρτί των θαλασσοδανείων στα ΜΜΕ στην επέτειο για τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ…
Eίναι φανερό επίσης ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο το μπάχαλο που παρουσιάστηκε στο ΔΣ του ΔΝΤ, το οποίο έβγαλε τελικά μια παπατζίδικη ανακοίνωση.Οι διαφωνίες των μελών του Ταμείου είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα στην προσπάθειά του να τα κάνει όλα πουτάνα περιμένοντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και την ήττα της Μέρκελ. Ηταν τόσο μεγάλο το μπάχαλο στο ΔΝΤ που απασχολεί και τους Financial Times:
Η αντιπαράθεση με τις ευρωπαϊκές Αρχές για τους όρους και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος οδήγησε σε έναν σπάνιο δημόσιο διχασμό του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εν μέσω αυξανόμενων ερωτημάτων για τη συμμετοχή του, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για τη συζήτηση της έκθεσης που είχαν συντάξει στελέχη του για την ελληνική οικονομία, το Ταμείο εξέδωσε μία ασυνήθη ανακοίνωση, παραδεχόμενο ότι το Συμβούλιό της ήταν διχασμένο για τα συμπεράσματά της έκθεσης, σημειώνει η εφημερίδα.
Επισημαίνει, ειδικότερα, τη διαπίστωση στην ανακοίνωση του Ταμείου ότι «κάποια (μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου)… είχαν διαφορετικές απόψεις για τη δημοσιονομική πορεία και τη βιωσιμότητα του χρέους (της Ελλάδας)». Το Συμβούλιο του ΔΝΤ συνήθως λειτουργεί συναινετικά, με τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό να κρατούνται μακριά από τη δημοσιότητα, σχολιάζει η εφημερίδα.
Το ΔΝΤ, συνεχίζει, δεν αποκάλυψε ποια μέλη του είχαν αντιρρήσεις, αλλά η ανακοίνωση δείχνει την ευαισθησία γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας και ένα από τα βασικά πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δίνει μάχη επί σχεδόν δύο χρόνια με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Δείχνοντας προς τη διαμάχη με την Ευρώπη, το ΔΝΤ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι οι περισσότεροι διευθυντές συμφώνησαν πως «η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή τώρα, δεδομένης της εντυπωσιακής προσαρμογής που έχει κάνει έως τώρα, η οποία αναμένεται να οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμά περίπου 1,5% του ΑΕΠ».
Πρόσθεσε, όμως, ότι «κάποιοι διευθυντές τάχθηκαν υπέρ ενός πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018» όπως προβλέπει το πρόγραμμα του 2015.
Οι «περισσότεροι διευθυντές πρόσφεραν επίσης τη στήριξή τους στην άποψη ότι «παρά τις τεράστιες θυσίες της Ελλάδας και τη γενναιόδωρη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, θα χρειασθεί περαιτέρω ελάφρυνση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους».
Σε ένα προφανές «καρφί» στους Ευρωπαίους εταίρους του ΔΝΤ, σημειώνει η εφημερίδα, η ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αυτοί οι διευθυντές τόνισαν, επίσης, «την ανάγκη να υπολογισθεί η ελάφρυνση με βάση ρεαλιστικές υποθέσεις για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτυγχάνει πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου