Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια καινούργια ήπειρο και τώρα τα μαθήματα γεωγραφίας θα αλλάξουν

-->
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια καινούργια ήπειρο, κρυμμένη κάτω από τον Μαυρίκιο, ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, που βρισκόταν εκεί για παραπάνω από δύο αιώνες. Η καινούργια ήπειρος ονομάζεται “Μαυρικία”. Προς το παρόν, η Μαυρικία βρίσκεται κάτω από τον Μαυρίκιο και είναι καλυμμένη από λάβα. 

Wikimapia Ο Lewis Ashwal, ένα γεωλόγος που μελετά ζιργκόν, δήλωσε: “Ο Μαυρίκιος είναι νησί και δεν υπάρχει πέτρα μεγαλύτερη από 9 εκατομμύρια χρόνια στο νησί. Ωστόσο, μελετώντας τα πετρώματα, έχουμε ανακαλύψει ζιρκόνια ηλικίας 3 τρισεκατομμυρίων ετών”. Η γνώση της ηλικίας των πετρωμάτων στο νησί, ώθησε τους μελετητές να σκεφτούν έξω από το κουτί, οδηγώντας τους στη διατύπωση μιας θεωρίας ότι πρέπει να υπάρχει μια μάζα γης από κάτω, που ξέρασε τα δισεκατομμυρίων ετών πετρώματα. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι μια μεγάλη μάζα γης, που τώρα ονομάζεται Μαυρικία, πρέπει να σχηματίστηκε 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της Τριαδικής περιόδου. Τότε, πιστεύεται ότι ήταν η εποχή που η υπερ-ήπειρος Γκοντβάνα διαιρέθηκε στις ηπείρους που γνωρίζουμε σήμερα: Αφρική, Νότια Αμερική, Αυστραλία, Ανταρκτική. Το ενδιαφέρον είναι, ότι αυτές οι ήπειροι έχουν πετρώματα ηλικίας 3,6 τρισεκατομμυρίων ετών. Η Γκοντβάνα διαιρέθηκε σε μικρότερα κομμάτια γης, κατά την Τριαδική εποχή. 

University of the Witwatersrand Η αρχαία ήπειρος πιστεύεται ότι διασπάστηκε από την Μαδαγασκάρη. 

Nature Communication Ο Ashwal σχολίασε σχετικά με την δημιουργία της Μαυρικίας: “Αυτή η διάσπαση δε συνεπάγεται με μια απλή διαίρεση της αρχαίας υπερ-ηπείρου της Γκοντβάνα, αλλά μάλλον πρόκειται για μια σειρά διασπάσεων, των οποίων τα θραύσματα παρέμειναν στην λεκάνη του Ινδικού Ωκεανού”. Η μεγάλη χαμένη ήπειρος της Μαυρικίας, βρίσκεται κάτω από τον Μαυρίκιο. 

Δείτε το βίντεο παρακάτω: 

 

[time]

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου