Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

«ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΡΕ…ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ…!!» ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΣΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ- «ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ…»(ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Μια μαρτυρία ντοκουμέντο φέρνει στο φως αποκλειστικά το Star.
Ο διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων της φρεγάτας «Ναβαρίνο», της μοναδικής που έφτασε στα Ίμια το μοιραίο βράδυ, σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του και αποκαλύπτει μυστικά που συγκλονίζουν.
Όπως θα δείτε και στο video, ο πλοίαρχος εν αποστρατεία δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του στην κάμερα για ευνόητους λόγους. Τα όσα μας διηγείται όμως, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.
B1
ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ«Το ελικόπτερο εντόπισε μια πνευστή λέμβο με μια λευκή εξωλέμβια μηχανή στα παράλια της βραχονησίδας. Δυστυχώς όμως λόγω της βροχόπτωσης, δεν μπορούσε να εντοπίσει τα στρατεύματα. Γι’ αυτό το λόγο διετάχθη τρεις φορές η προσπάθεια προσέγγισης του ελικοπτέρου στη βραχονησίδα» αποκαλύπτει ο Η.Κ.
Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ«Το ελικόπτερο έλαβε την διαταγή να επιστρέψει στη φρεγάτα για προσνήωση. Έχοντας ήδη διανύσει μια απόσταση περίπου 2,75 ναυτικών μιλίων από τη βραχονησίδα, το ελικόπτερο ανέφερε ένδειξη master caution».
vlcsnap-2017-02-13-20h27m44s61-1487011220
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ:Ο πλοίαρχος εν αποστρατεία, αποκάλυψε παράλληλα στην κάμερα του Star μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία, για το πως αντέδρασαν οι Τούρκοι όταν το πλήρωμα του Ναβαρίνο προσπαθούσε μέσα από την γραμμή έκτακτης ανάγκης να εντοπίσει το Ε/Π ΠΝ 21:
«Η φρεγάτα Γιαβούζ ακούγοντας την κλήση μας προς το ελικόπτερο και τις ερωτήσεις μας “τι βλάβη έχετε” και “αν θέλετε να προσνηωθείτε επειγόντως”, μπήκε η Γιαβούζ και μας ανέφερε ότι το κατάστρωμα ελικοπτέρων της είναι πράσινο. Αυτό στη ναυτική ορολογία σημαίνει ότι το κατάστρωμα ελικοπτέρων είναι ελεύθερο, και υπάρχει η δυνατότητα να προσνηωθεί το ελικόπτερο μας εκεί».
B2
ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ«Δεχόμασταν εγκλωβισμούς από τα τουρκικά πλοία και φυσικά αντιστοίχως εγκλωβίζαμε κι εμείς με τα οπλικά μας συστήματα, το πλήρωμα παρέμενε σε συναγερμό δεμένο μεταξύ του και με έναν καλώς εννοούμενο ενθουσιασμό. Ακόμα και ο κυβερνήτης ήταν σε προχωρημένη κατάσταση ετοιμότητας με την έννοια ότι τα κλειδιά των οπλικών συστημάτων τα έφερε πάνω του, γεγονός που συμβαίνει μόνο σε τεταμένες καταστάσεις».
Να αναφέρουμε, ότι ο Η.Κ. ήταν ανθυποπλοίαρχος στην κρίση των Ιμίων και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του πλοιάρχου. Ποτέ όμως δεν θα ξεχάσει όσα έγιναν πριν 21 χρόνια, καθώς το τραγικό βράδυ τον σημάδεψε για πάντα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 21:00
ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου