Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΒΟΜΒΑ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ! Δεν είμαστε σε καλό δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Λαγκάρντ αμέσως μετά τη συνάντηση με  την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.
Σε συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι ARD, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρυθμίσεις» και ότι πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος. Αυτά τα δύο είναι οι τομείς – κλειδιά, είπε, αλλά χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως στην αγορά εργασίας και στις τράπεζες. «Χρειαζόμαστε πειθαρχία και διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, για το ΔΝΤ είναι σημαντικό η Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου να είναι ανεξάρτητη και να μην χρειάζεται βοήθεια, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Προειδοποίησε ωστόσο: «Δεν είμαστε σε καλό δρόμο». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα.
Αναφερόμενη στο χρέος, τόνισε όπως και στις δηλώσεις της ότι δεν απαιτείται τώρα «κούρεμα», αλλά κάποιες ελαφρύνσεις μετά το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, με μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες σε περιεχόμενο δηλώσεις είχε κάνει χθες και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
==============================
«Δεν είμαστε σε καλό δρόμο», είπε και ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα.

Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη χθεσινή συνάντησή της στο Βερολίνο με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι ARD, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταταρρυθμίσεις» και ότι πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος. 

Αυτά τα δύο είναι οι τομείς - κλειδιά, είπε, αλλά χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως στην αγορά εργασίας και στις τράπεζες. «Χρειαζόμαστε πειθαρχία και διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Δεν είμαστε σε καλό δρόμο»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, για το ΔΝΤ είναι σημαντικό η Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου να είναι ανεξάρτητη και να μην χρειάζεται βοήθεια, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Η Κρ. Λαγκάρντ προειδοποίησε ωστόσο: «Δεν είμαστε σε καλό δρόμο». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα. 

Αναφερόμενη στο χρέος, τόνισε όπως και στις δηλώσεις της ότι δεν απαιτείται τώρα «κούρεμα», αλλά κάποιες ελαφρύνσεις μετά το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, με μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής. ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου