Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η αποτίμηση της χθεσινής σύγκρουσης στη βουλή από Κυβέρνηση και ΝΔ

-->
Η Πέμπτη ξημέρωσε και οι δύο πλευρές που συγκρούστηκαν χθες στην Βουλή έκαναν τις αποτιμήσεις τους αλλά και τις εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα.
Κυβερνητικοί κύκλοι επεσήμαναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά δεν απάντησαν επί τις ουσίας στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από την πλευρά του πρωθυπουργού για τα δάνεια των κομμάτων και το σχετικό πόρισμα. Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν πως για το θέμα του «Κήρυκα Χανίων» «έκανε λες και δεν υπήρχε».
Για τη συνέχεια, συμπληρώνοντας τα όσα τόνισε χθες άλλη πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση περί άξονα «όλα στο φως»,  επεσήμαναν πως η Δικαιοσύνη έχει το πόρισμα και σε αυτό υπάρχουν πολλές ενδείξεις πιθανών αδικημάτων. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τις σχετικές έρευνες και αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες θα ακολουθηθούν οι ενέργειες που ορίζει η νομοθεσία.
Πρόσθεσαν δε με έμφαση πως και στην περίπτωση που εντοπιστούν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων θα ακολουθηθούν όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Από την πλευρά της ΝΔ, κύκλοι που πρόσκεινται στην Πειραιώς επεσήμαναν πως αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε σφοδρή επίθεση έδωσε πειστικές απαντήσεις τόσο για τον «Κήρυκα Χανίων» όσο και για τις δημοσκοπήσεις.
Για την περίπτωση του «Κήρυκα Χανίων» οι κύκλοι της ΝΔ επεσήμαναν πως τα δάνεια του «Κήρυκα» είναι πλήρως εξασφαλισμένα και απέδωσαν την κυβερνητική επίθεση σε ένα αίσθημα απογοήτευσης που την διακατέχει, λόγω των δημοσκοπήσεων.
Για τις επόμενες μέρες οι ίδιοι κύκλοι δήλωσαν πως θα συνεχιστεί το στενό πρεσάρισμα στην κυβέρνηση.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου