Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΕΠΙ: Τι απαντά για τους εξωφρενικούς μισθούς των 52.000 ευρώ

-->

Η Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας υποστηρίζει ότι δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στα μέλη της

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΕΠΙ απέναντι στους δημιουργούς - μέλη της έχουν εκτελεστεί στο ακέραιο και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες απέναντί τους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία, με αφορμή την αποκάλυψη της έκθεσης ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονταν μισθοί της τάξης των 52.000 σε μέλη του ΔΣ.Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε πως με πρωτοβουλία της υπουργούΛυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.


Η ανακοίνωση της ΑΕΠΙ ακολουθεί:

  «Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες με τη "δημοσιοποίηση" της "έκθεσης" της ΕΥ η ΑΕΠΙ ενημερώνει για τα εξής: Οποιεσδήποτε "εκθέσεις" έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας σήμερα και την σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της. Η εταιρία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς. Για την εξετασθείσα περίοδο του 2014 η εταιρία τιμολόγησε 32,5 εκατ. € και διένειμε 36,0 εκατ. €, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. € και διένειμε 29,4 εκατ. € ενώ το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. € και διένειμε 27,8 εκατ. €. Περαιτέρω, τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ. Η ΑΕΠΙ θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της».


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου