Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΝΙΞΙΜΟ! - Σύμφωνα με τον πίνακα 3.32 της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) του 2017, τα μέτρα λιτότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εκτιμώνται σε 1,4 δις € το 2016 και προβλέπονται σε 4 δις € το 2017

-->
Σύμφωνα με τα μέχρι τούδε δεδομένα, η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα κλείσει τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, με την βασική προϋπόθεση όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δεχτεί την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων 3,6 δις ευρώ (€) κατά την περίοδο 2018-2023. 
Εκεί που οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν λόγο για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων 0,5 δις, ξαφνικά τα 0,5 δις έγιναν 3,6 δις €. 
Τα 3,6 δις € θα προέλθουν κυρίως από τη μείωση του αφορολόγητου ποσού του εισοδήματος φυσικών προσώπων από τα 8.636 σε 6.000 € και το περαιτέρω πετσόκομμα (κόφτης) των συντάξεων. 
Αν τελικά η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας κλείσει προς το τέλος Φεβρουαρίου, τότε το πακέτο των μέτρων λιτότητας θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων εντός του επόμενου μήνα. 
Τα μέτρα λιτότητας των 3,6 δις € αναμένεται ότι θα πλήξουν τα χαμηλά εισοδήματα, με συνέπεια τουλάχιστον 2.000.000 νέα φυσικά πρόσωπα θα μπουν για πρώτη φορά στην πρέσα του τρίτου μνημονίου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το καινούργιο πακέτο των 3,6 δις € θα δεσμεύσει όλες τις κυβερνήσεις έως το 2023. 
Εκτός των σκληρών μέτρων των 3,6 δις €, υπάρχει και η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι την περίοδο 2018-2028, τα πρωτογενή κρατικά πλεονάσματα θα αποτελούν κατά μέσο όρο το 3,5% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). 
Και ο πιο άσχετος με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, αντιλαμβάνεται ότι αν ο ποσοτικός στόχος του 3,5% δεν επιτευχθεί, η επιβολή επιπρόσθετων μέτρων λιτότητας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι αναπόφευκτη κατά την περίοδο 2018-2028. 
Αν τελικά η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας κλείσει τις επόμενες δύο έως τρεις βδομάδες, το θέμα του τρίτου κουρέματος του δημοσίου χρέους προσωρινά ξεχνιέται και αναβάλλεται για το μέλλον.
Η αξιοθρήνητη και υποτιμητική θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτυπώνεται σε μια είδηση που από το απόγευμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017, με ιδιαίτερη ένταση κυκλοφορεί στους πολιτικοοικονομικούς κύκλους που επεξεργάζονται και μας πλασάρουν το κουτόχορτο. 
Η είδηση αυτή σχετίζεται με το «Πακέτο Δόλωμα»
Δηλαδή, οι κουτόφραγκοι έλληνες για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τα επερχόμενα σκληρά μέτρα, θα τους πούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόπιν σιωπηλής συνεννόησης με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον ESM, δέχτηκαν σιωπηρώς το πακέτο των 3,6 δις €, ώστε να παραπλανηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και να δεχτεί το άμεσο κλείδωμα της δεύτερης αξιολόγησης. 
Οι παρασκευαστές κουτόχορτου αποκαλούν τα νέα μέτρα των 3,6 δις € Πακέτο Δόλωμα, με την έννοια ότι θα παραπλανηθεί το ΔΝΤ για να πει το μεγάλο «ναι» στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 
Μάλιστα το ΔΝΤ θα παραπλανηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε θα δεχτεί να μας χορηγήσει και ένα νέο χαμηλότοκο δάνειο γύρω στα 10 δις €.
Συγκλίνουσες πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με το κουαρτέτο, έχουν ήδη έτοιμο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2017-2021, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και το Πακέτο Δόλωμα των 3,6 δις €. 
Οι φήμες λένε ότι στο κόλπο του Πακέτου Δολώματος είναι και η ηγεσία της ΝΔ, καθότι πολύ πιθανό μετά το 2018 η ΝΔ να πάρει τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας. 
Ως γνωστόν, η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015. 
Το κόστος εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, με τα βάναυσα μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία που το συνοδεύουν, εκτιμώνται με τα μέχρι τούδε δεδομένα σε 9 δις €. 
Σύμφωνα με τον πίνακα 3.32 της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) του 2017, τα μέτρα λιτότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εκτιμώνται σε 1,4 δις € το 2016 και προβλέπονται σε 4 δις € το 2017. 
Αν την περίοδο 2018-2023, η ελληνική κοινωνία επιβαρυνθεί με τα 3,6 δις € που προβλέπονται στο Πακέτο Δόλωμα, τότε το συνολικό κόστος των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων εκτιμάται σε 9,0 δις € (1,4+4,0+3,6=9,0). 
Και με την βασικότατη προϋπόθεση, την περίοδο 2018-2028 τα πρωτογενή κρατικά πλεονάσματα να αποτελούν το 3,5% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας. 
Διαφορετικά, τα μέτρα λιτότητας των 9 δις € ενδεχομένως γίνουν 10 ή 15 δις €, οπότε το Πακέτο Δόλωμα θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τα κομματικά-πολιτικά εργαστήρια παραγωγής κουτόχορτου. 
Λέτε οι ιθαγενείς να πάρουν χαμπάρι ότι η δεύτερη αξιολόγηση οδηγεί στο Πακέτο Δόλωμα και να σηκώσουν τα λάβαρα του ξεσηκωμού; 
Λέτε να βγουν από τη χειμέρια νάρκη και να ξεχυθούν στους δρόμους;


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου