Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Libération: Πολιτική χάι-τεκ / Προεκλογική ομιλία με ολόγραμμα

-->
Τους έλληνες ομοϊδεάτες του τους ξέρουμε για τεχνοφοβικούς. Αλλά ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, φαίνεται ότι θέλγεται από την αβανγκάρντ της τεχνολογίας. Κι έτσι θα γίνει ο πρώτος πολιτικός στον κόσμο που θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Λιόν και συγχρόνως το ολόγραμμά του θα μιλάει στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τη Libération που έχει και τη σχετική είδηση, κι άλλοι πολιτικοί έχουν μιλήσει μέσω των ολογραμμάτων τους. Ο πρίγκιπας Κάρολος, για παράδειγμα, παρενέβη τρισδιάστατος το 2008 σε συνέδριο για την ενέργεια που είχε πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι, ενώ έναν χρόνο αργότερα ο Αλ Γκορ – δηλαδή το ολόγραμμά του – είχε απευθύνει χαιρετισμό σε συναυλία στο Τόκιο για την κλιματική αλλαγή. Στην ίδια πρακτική είχε καταφύγει και ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος είχε εμφανιστεί με αυτή τη μέθοδο σε 126 προεκλογικές συγκεντρώσεις συγχρόνως.
Ολοι τους όμως είχαν κάνει τη δουλειά στο στούντιο. Με άλλα λόγια ήταν κονσέρβα. Αντίθετα, ο Μελανσόν είναι ο πρώτος που θα επιχειρήσει να εμφανιστεί τρισδιάστατος από τη Λιόν στο Παρίσι σε απευθείας λήψη και μετάδοση. Αλήθεια, τι θα σκεφτούν οι έλληνες σύντροφοι;
Φωτό: Αυτή είναι η σκιά του Μελανσόν. Το ολόγραμμα θα εμφανιστεί σε λίγες ημέρες. Πηγή: Libération/AFPThierry Zoccolan
ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου