Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Σημαίες του ISIS «κυματίζουν» σε αλβανικά χωριά της Βορείου Ηπείρου - Κίνδυνος για την ελληνική μειονότητα - ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

-->

Της Χριστίνας Φλάσκου



Ο κίνδυνος φαίνεται να έχει έρθει για τα καλά στη γειτονιά μας (Βαλκάνια) καθώς υψώθηκαν σημαίες του Ισλαμικού κράτους σε αλβανικά χωριά της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «βλέπουν» αυξημένη την απειλή της τρομοκρατίας από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Αλβανία.
Όπως το Pronews.gr σας είχε ενημερώσει πριν μέρες σε δημοσίευμά του (διαβάστε εδώ) ο Λαβντρίμ Μουχατζέρι, ισλαμιστής τρομοκράτης, διοικητής του ISIS που έγινε περισσότερο "διάσημος" από εικόνες του 2014, όταν αποκεφάλιζε χριστιανούς, σιίτες και αλεβίτες στην Συρία, επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια και "μπαινοβγαίνει" σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Σκόπια στην περιοχή του Τέτοβου απειλώντας να «πνίξει» στο αίμα Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Ο Αλβανός, μάλιστα, ισλαμιστής "χασάπης" εντοπίστηκε στη μικρή πόλη Κάτζανικ του Κοσσυφοπεδίου,  μια πόλη που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κέντρα κατάταξης Αλβανών στις τάξεις του ISIS.
Οι αλβανικές Αρχές προειδοποιούν ότι σε χωριά, κυρίως στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, η μαύρη σημαία του ISIS κυματίζει ολοένα και περισσότερο, ενώ σύμφωνα με ιταλική έρευνα η περιοχή αυτή μετατρέπεται σε πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων.
Με αυτή την έννοια Ιταλία και Ελλάδα μπορεί να βρεθούν στο «στόχαστρο» του ISIS, ο οποίος έχει σκοπό να μεταφέρει τον τρόμο και τον πόλεμο στη Δύση.
Οι αλβανικές Αρχές έχουν εντοπίσει ότι ο προσηλυτισμός γίνεται στα τζαμιά. 89 τεμένη είναι εντελώς εκτός ελέγχου και 10 Ιμάμηδες έχουν χαρακτηριστεί ώς εξαιρετικά επικίνδυνοι, δύο εκ των οποίων είναι ήδη στη φυλακή.
Ο πιο επικίνδυνος από αυτούς, ο Almir Daci, φέρεται να έχει σκοτωθεί από τον περασμένο Απρίλιο στη Συρία. Είναι αυτός που είχε ριζοσπαστικοποίησει εκατοντάντες άτομα στα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremeni στη νοτιοανατολική Αλβανία, κοντα στα σύνορα με την Ελλάδα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Να σημειωθεί ότι οι νέοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στα χωριά αυτά αποτελούν τον τρόμο και το φόβο της Ευρώπης.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου