Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Η Ελλάδα δεν μας δίνει τα καθάρματα» – «Καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα

-->
Άστραψε και βρόντηξε κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  
H ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα 8 Τούρκων αξιωματικών σε 15-20 μέρες φέρεται σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αμέσως μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου.
«H Ελλάδα ακόμη δεν μας δίνει αυτά τα καθάρματα που διέφυγαν εκεί. Εγώ το αμέσως επόμενο απόγευμα τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ‘σε 15 – 20 ημέρες θα το λύσουμε. Αυτοί διέπραξαν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία θα πρέπει να δικασθούν εδώ. Γίνεται να διαφύγουν και να δικασθούν εκεί; Η καθυστέρηση των εργασιών της έκδοσης και βέβαια είναι αιτία να κλονισθεί η εμπιστοσύνη», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από περιοδεία σε χώρες της Αφρικής.
Τις δηλώσεις φιλοξενούν γνωστά έντυπα της Τουρκίας, όπως οι Hurriyet, Sabah, Haberturk και άλλα.
Η τηλεφωνική ομιλία Τσίπρα-Ερντογάν στις 16 Ιουλίου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν στις 16 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Τσίπρα προσωπικά κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, την Παρασκευή.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.
Όσο για το θέμα με τους 8 πραξικοπηματίες που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά του τόνισε ότι θα υπάρξει σεβασμός από την ελληνική πλευρά στα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου