Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Με εβραϊκό κιπά ο Γιάννης Μπουτάρης στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα

-->

Με σειρά εκδηλώσεων τιμά η Θεσσαλονίκη την εβραϊκή κοινότητα της πόλης που υπέφερε από τους Ναζί

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος τιμά σήμερα η Θεσσαλονίκη και παρών στις εκδηλώσεις είναι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι της Κυριακής άρχισε στην αίθουσα Φρίντα Λιάπια του ΟΛΘ, επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben Abba, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο της ΙΚΘ, Δαυίδ Σαλτιέλ και τον γενικό πρόξενο της Ρουμανίας και πρύτανη του προξενικού σώματος στη Θεσσαλονίκη Martin Ladislau Salamon.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φόρεσε και αυτή τη φορά το εβραϊκό κιπά.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης «Την Επαύριον του Ολοκαυτώματος», στις 14.00, στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου