Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

-->
Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Πέμπτη.  
Μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα  ανήμερα των Θεοφανείων και το Σαββατοκύριακο ενώ  οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα χιονίσει ακόμη και στο Σύνταγμα.
Έτσι, φαίνεται πως τα Θεοφάνεια πολλές περιοχές από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα θα ντυθούν στα λευκά με τα προβλήματα να είναι ιδιαίτερα έντονα τόσο σε ξηρά (εξαιτίας των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων), όσο και στη θάλασσα (εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων).
Συγκεκριμένα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τα Θεοφάνεια φαίνεται πως θα είναι μια ιδιαίτερα λευκή ημέρα μιας και θα σημειωθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις με τη μορφή χιονοκαταιγίδων ενώ θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοστρώσεις ακόμη και γύρω από τη θάλασσα.
Το Σαββατοκύριακο το κύμα του χιονιά θα κινηθεί νοτιότερα επηρεάζοντας αυτή τη φορά περιοχές από τη Λαμία και νοτιότερα.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν φαίνεται πως θα είναι και η Αττική με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο Σύνταγμα όπου είναι πολύ πιθανό να το στρώσει αρκετά καλά! Από την άλλη πλευρά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά θα παραμείνει το πολικό ψύχος με περιοχές της βόρειας Ελλάδας να έρχονται αντιμέτωπες με ισχυρό ολικό παγετό (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο). Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχες της βόρειας Ελλάδας ίσως ο υδράργυρος πέσει ακόμη και κάτω από τους -15 βαθμούς κελσίου!
Για νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Σκανδιναβία και φαίνεται να είναι πιο ισχυρό από το προηγούμενο κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από τη Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολική Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκεφτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο, αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια. Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα «θάψει» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Για να δούμε! Θα κινηθεί «ευνοϊκά», θα έρθει ακόμη πιο ενισχυμένο ή θα αλλάξουν τα δεδομένα σε κάτι πιο light;» έγραψε ο κ. Καλλιάνος στο Facebook.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου