Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Και η Ολμπράιτ κατά Τραμπ: Θα γίνω μουσουλμάνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

-->

Η Μαντλίν Ολμπράιτ, λέει ότι είναι έτοιμη να δηλώσει μουσουλμάνα στο θρήσκευμα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους ασπάζονται το Ισλάμ στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος για τους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, εξέφρασε την οργή της για την πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να υποχρεώσει όλους τους Μουσουλμάνους να δηλώνουν επισήμως την πίστη τους.

Όπως δηλώνει, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μουσουλμάνους, θα δηλωθεί και ίδια ως μουσουλμάνα, διότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν ανοικτές σε όλα τα θρησκεύματα.

Με δύο αναρτήσεις της στο Twitter, η τσέχικης καταγωγής πρώην υπουργός, μετανάστρια και η ίδια στις ΗΠΑ, που κατόρθωσε να φτάσει μέχρι το αξίωμα της υπουργού Εξωτερικών, όπου πολλοί την είχαν χαρακτηρίσει «γεράκι» για τις σκληρές θέσεις που πρέσβευε, σημειώνει:

«Ανατράφηκα καθολική, έγινα επισκοπική και μετά ανακάλυψα ότι η οικογένεια μου ήταν εβραϊκή. Είμαι έτοιμη να καταγραφώ ως μουσουλμάνα σε ένδειξη αλληλεγγύης».



Επίσης ότι:

«Στο άγαλμα της ελευθερίας δεν γράφει πουθενά για πρόστιμα. Η Αμερική πρέπει να παραμείνει ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους, όλων των θρησκευμάτων και όλων των προελεύσεων».



Η αντίδραση της πρώην υπουργού, που γεννήθηκε στην Τσεχία ως Μαρί Γιάνα Κορμπελόβα, ήταν το αποτέλεσμα της έντονης φημολογίας ότι ο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να διατάξει την υποχρεωτική καταγραφή όλως όσων δηλώνουν μουσουλμάνοι στην πίστη.

Η ενέργεια αυτή θα είναι η συνέχεια των προεκλογικών του εξαγγελιών για επαναφορά του Εθνικού Συστήματος Ασφαλείας και Καταγραφής Εισόδου-Εξόδου (NSEERS) από τις ΗΠΑ, στο οποίο θα υποβάλλονται όλοι οι άνδρες άνω των 16 ετών με προέλευσης από 25 μουσουλμανικές χώρες, οι οποίοι θα ελέγχονται αυστηρά πριν εισέλθουν στις ΗΠΑ και θα παρακολουθούνται αυστηρά σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την καταγραφεί στα αρχεία των υπηρεσιών μετανάστευσης όλων των μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ.

Αν και μετά την εκλογή του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αναφερθεί ξανά στο θέμα, μετά και την απόφασή του να χτιστεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που φαίνεται να έχει στα χέρια του το πρακτορείο Reuters, όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει και σε αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, μεταξύ άλλων το διάταγμα για τη μετανάστευση θα περιλαμβάνει προσωρινή 30ήμερη απαγόρευση εισόδου για όλους τους μετανάστες και αναστολή έκδοσης βίζας από επτά μουσουλμανικά κράτη: Συρία, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη, που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατία.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου