Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Teneo Intelligence: «H απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης φέρνει τον Αλ. Τσίπρα σε πολύ δύσκολη θέση»

-->
Οι πιθανότητες να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά αυξήθηκαν μετά από την απόφαση της ευρωζώνης να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Αυτό εκτίμησε ο Βολφάνγκο Πίκολι της εταιρείας αναλύσεων Teneo Intelligence. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα σε πολύ δύσκολη θέση.

Αυτή η νέα κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη σημαίνει ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνει ο ίδιος αναλυτής.

«Επίσης αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα καθώς μετά από αυτή την τολμηρή κίνηση και αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Τσίπρας μπορεί να μπει στον πειρασμό να περιορίσει τις ζημιές του, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές προτού ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει περισσότερη υποστήριξη εξαιτίας της υιοθέτησης αντιδημοφιλών μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση, εξήγησε:
«Αν ο Τσίπρας προχωρήσει με το βοήθημα στους συνταξιούχος, αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη εχθρότητα των δανειστών της ευρωζώνης, θέτοντας σε κίνδυνο τη βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους που έχουν υποσχεθεί. Από την άλλη, αν υποχωρήσει απέναντι στην πίεση των δανειστών, αυτό θα κάνει τον Τσίπρα να φανεί ερασιτέχνης στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη θα υπονομεύσει περισσότερο την αξιοπιστία του και τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό, μετά από τη σημαντική πτώση της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Πίκολι, σύμφωνα με τον Guardian.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου