Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Χαλάει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και παγετός - Αναλυτικά η πρόγνωση

-->

Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας τη νύχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το βράδυ.

Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, ήλιος και πρόσκαιρη συννεφιά, δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγα σύννεφα, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 0 έως 14 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βαθμιαία συννεφιά, πιθανή βροχή από το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 2 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με παροδικές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 18 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και στα νότια βαθμιαία καταιγίδες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου