Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ποιες φωτογραφίες έχουν επιτυχία στο Instagram

-->
Η εταιρεία αναλύσεων Curalate δημοσίευσε την έρευνα γύρω από τις φωτογραφίες που έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία στο Instagram. Συγκεκριμένα:

Μπλε. Κυρίαρχο χρώμα που φέρνει την επιτυχία είναι το μπλε. Οι μπλε φωτογραφίες συγκεντρώνουν κατά 24% περισσότερα like σε σχέση με φωτογραφίες όπου κυριαρχεί το πορτοκαλί ή το κόκκινο.
Μονόχρωμες. Οι φωτογραφίες όπου μια μόνο απόχρωση (πχ. το πράσινο ή το μπλε) καταλαμβάνει άνω του 40% του κάδρου (δηλαδή της συνολικής φωτογραφίας), έλκουν περισσότερο το ενδιαφέρον των followers. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες βλέπουν σε μεγάλο ποσοστό τις φωτογραφίες τους σε μικρές οθόνες (πχ. κινητά) και τα πολλά διαφορετικά χρώματα προκαλούν σύγχηση στο χρήστη.
Αποχρωματισμός. Οι λήψεις με αποχρωματισμένους τόνους (πχ. ασπρόμαυρες, greyscale), όπου τα χρώματα εμφανίζονται όχι και τόσο κορεσμένα, αλλά κάπως θαμπά προσελκύουν τα like των χρηστών.
Φόντο. Οι φωτογραφίες που έχουν ως φόντο τον ουρανό ή τη θάλασσα κερδίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Συγκεκριμένα συγκεντρώνουν έως και 90% περισσότερα like σε σχέση με φωτογραφίες με άλλο φόντο.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου