Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Εξομολόγηση στο Bloomberg

-->
Τον μεγαλύτερό του φόβο εξομολογήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν θέλω καν να φανταστώ ποιο θα μπορούσε να είναι το χειρότερο σενάριο», είπε.
«Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι σε ένα χρόνο από τώρα ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης θα μοιάζει διαφορετικός, εάν ο λαϊκισμός εθνικισμός και ο εθνικισμός ενισχυθούν», δήλωσε με αφορμή τις κρίσιμες ακλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπηκαι συγκεκριμένα σε Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία τον επόμενο χρόνο.
Ωστόσο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας, επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα ετοιμάζονται εκ νέου να δράσουν ως πυλώνας σταθερότητας και στήριξης της οικονομίας.

«Οι ανεξάρτητες κεντρικές τράπεζες θα έχουν έναν πολύ μεγαλύτερο ρόλο να παίξουν εάν οι εξελίξεις δεν είναι τόσο καλοήθεις στην πολιτική σφαίρα», τόνισε ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης. «Εάν υπάρξει μεγαλύτερη αστάθεια, μεγαλύτερη αβεβαιότητα, περισσότερος προστατευτισμός, θέλουμε να είμαστε ένας ακόμα ισχυρότερος πυλώνας σταθερότητας», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η άνοδος του λαϊκισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα υπέρ της συνέχισης της ποσοτικής χαλάρωσης 80 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΚΤ, που κανονικά είναι προγραμματισμένο να λήξει στα τέλη Μαρτίου.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε πως η υποστηρικτική νομισματική πολιτική της Ευρωτράπεζας θα συνεχιστεί και πέρα από τον Μάρτιο, αν και απέφυγε να πει συγκεκριμένα τι αποφάσεις θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο στην κρίσιμη συνεδρίασή του στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου