Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΑΝΤ: Ενώπιον της δικαιοσύνης για διαρροή απόρρητων εγγράφων

-->
Νέος γύρος αναταραχών ξεκινά μετά την έκδοση του βιβλίου «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά…». Έρευνες γύρω από τις κινήσεις του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και ερωτήματα τίθενται, σχετικά με το αν διέρρευσε κρατικά μυστικά σε δημοσιογράφους…

Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το εάν τα έγγραφα που βρέθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους στο γραφείο του Προέδρου Ολάντ αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, ανέφερε χαρακτηριστικά χθες το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.

Η έρευνα συνδέεται με ένα άρθρο, που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Monde στις 24 Αυγούστου, κατά την οποία δύο δημοσιογράφοι περιγράφουν μια συνάντηση με τον Ολάντ, τον Αύγουστο του 2013.

Οι δημοσιογράφοι περιγράφουν σωρούς εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που φέρουν τη σφραγίδα «απόρρητο», να βρίσκονται στο προεδρικό γραφείο μπροστά στα μάτια τους.

Παρέμεινε ασαφές, ωστόσο, πως οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να αποκτήσουν ένα αντίγραφο των απόρρητων εγγράφων. Διάφορα αποσπάσματα από το εν λόγω έγγραφο δημοσιεύθηκαν σε άρθρο, που περιγράφει μια «αποστολή» που ετοιμαζόταν από το γαλλικό στρατό και περίμενε την έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ.

Το νέο σκάνδαλο ήρθε σε μια πολύ ατυχή στιγμή για τον Φρανσουά Ολάντ, λίγες μέρες πριν ανακοινώσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη προεδρική θητεία…

Πηγή: rt.com

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου