Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Άγριες συμπλοκές, φωτιές και δακρυγόνα σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας.
Αρχικά, επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ από αναρχικούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Μερικές δεκάδες ανθρώπων άρχισαν να καταστρέφουν τα πεζοδρόμια στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και να εκτοξεύουν μολότοφ και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τους αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησαν ένα καμαράκι του ΟΑΣΘ.

Τα επεισόδια από την Εγνατία μεταφέρθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου, στις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν βρει καταφύγιο οι αντιεξουσιαστές, πετώντας βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.
Οι τελευταίοι εκτοξεύουν χημικά και δακρυγόνα προς τους αντιεξουσιαστές, προκειμένου να τους περιορίσουν σε έναν χώρο και να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπισή τους.
Από τις βόμβες μολότοφ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ έχουν μπει φωτιές σε πολλούς κάδους σκουπιδιών σε διάφορα σημεία.
Ιωάννινα
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παράταξη μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου εμπόδιζαν την πρόσβαση στους χιλιάδες διαδηλωτές, που παρέμεναν στο χώρο της πλατείας φωνάζοντας συνθήματα. Μετά τις πρώτες φραστικές αντιπαραθέσεις, άρχισαν τα επεισόδια με συμπλοκές και δακρυγόνα.
Με τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ. Ομάδα ατόμων πέταξε εναντίον του αστυνομικού διευθυντή καδρόνι.
Πάτρα
Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτή την ώρα πετούν πέτρες και μολότοφ σε δημοσιογράφους και πολίτες στην Πάτρα! Πανικός επικρατεί στο κέντρο της πόλης με τους πολίτες να τρέχουν για να αποφύγουν την γενικευμένη επίθεση.
Προηγήθηκαν μολότοφ στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού. Σύμφωνα με το Tempo24, η Αστυνομία είναι απούσα από τα επεισόδια σε ένα σημείο της πόλης, με μεγάλη κίνηση.
Οδοφράγματα με κάδους να φλέγονται έχουν στηθεί στην Κανακάρη. Ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Λίγο μετά τις 20.00 άρχισαν να μπαίνουν άτομα με πέτρες στην πορεία για το Πολυτεχνείο που ξεκίνησε από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα
Νωρίτερα, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να φωνάζουν συνθήματα η μία στην άλλη.


Χανιά
Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συλλογικότητες, σωματεία, φορείς και φοιτητές. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ήταν ειρηνική και έγινε υπό την διακριτική παρουσία της ΕΛΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών έγραψε με σπρέι συνθήματα σε εισόδους τραπεζών και σε τοίχους του δημαρχείου της πόλης.
Στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε και ολοκληρώθηκε στο ηρώο των πεσόντων.
Βόλο
Επεισόδια υπήρξαν αργά το βράδυ στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα πέριξ του μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου, λίγο μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Μολότοφ, πετροπόλεμος, κρότου λάμψης και συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών συνέθεταν το σκηνικό στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με το e-volos.gr.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου