Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Τι δήλωσε και τίναξε στον αέρα την επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ

-->
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναρωτιέται ποιος είναι πιο βάρβαρος, ο Χίτλερ ή το Ισραήλ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Μάλιστα οι δηλώσεις του αυτές έρχονται την ώρα που η Τουρκία φαίνεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, έπειτα από έξι χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2014 εν μέσω της επέμβασης των Ισραηλινών στη Γάζα ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα», προκαλώντας σάλο.

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «γνωρίζει πολύ καλά» πόσο ευαίσθητο θέμα είναι να αναφέρεται στον Χίτλερ, ο οποίος ευθύνεται για τη συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν εγκρίνω αυτό που έκανε ο Χίτλερ, όμως δεν εγκρίνω ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Όταν πρόκειται για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, διερωτώμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος».

Επαναλαμβάνοντας την φιλοπαλαιστινιακή του ρητορική που είχε μετριάσει στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι του «είναι αδύνατο να ξεχάσει τους εκατοντάδες, τους χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν όταν (ο ισραηλινός στρατός) επιτέθηκε στη Γάζα» το 2014.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου