Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Independent: Ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για ενδεχόμενο Brexit - Ετοιμάζουν Plan B για μετά το δημοψήφισμα

-->
Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και άλλα κράτοι εστιάζουν στην ανάγκη για μια πιο περιορισμένη Ένωση σε περίπτωση Brexit
Για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. προετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες εν όψει και του δημοψηφίσματος του Ιουνίου πραγματοποιώντας συναντήσεις με θέμα το «Plan B» για ένα μέλλον χωρίς τη Βρετανία. 
Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται δημοσίευμα των Financial Times, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και άλλων κεντρικών μελών αναμένεται να εστιάσουν στην ανάγκη για μια πιο περιορισμένη Ένωση, εν μέσω της ανησυχίας ότι ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε να καλλιεργήσει αυτονομιστικές διαθέσεις και σε άλλα κράτη της Ε.Ε.
Μάλιστα, αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μία αναμενόμενη «τιμωρητική» προσέγγιση της Ε.Ε. απέναντι στη Βρετανία, καθώς σχεδιάζεται συνάντηση των 27 ηγετών - εξαιρουμένου του David Cameron - που θα λάβει χώρα λίγο μετά από το δημοψήφισμα και σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι υπέρ του Brexit.
Μια πιο περιορισμένη Ένωση σε μια μετά-Brexit εποχή ενδέχεται να σηματοδοτήσει αυστηρότερους κανόνες σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και στην άμυνα.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου