Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το ''καμπανάκι'' του ΔΝΤ χτυπάει και για το Βερολίνο

-->
Tο ΔΝΤ καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να αποφύγει τη μη αναγκαία λιτότητα, καθώς οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και η οικονομία της χώρας -η μεγαλύτερη της Ευρώπης- εμφανίζεται ευάλωτη στην επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης.
Η οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία αναμένεται να είναι αδύναμη, με την ανάπτυξη να εκτιμάται στο 0,3%, ενώ η ενδεχόμενη ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας προς το τέλος του 2013 εξαρτάται από τη χειροπιαστή μείωση της αβεβαιότητας και τη σταδιακή ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, κάποια στελέχη του ΔΝΤ βλέπουν ακόμα και περιθώρια για προληπτικά μέτρα στήριξης της γερμανικής οικονομίας, την ώρα που το Βερολίνο πιέζεται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να εξισορροπήσει την οικονομία του, ενισχύοντας την εσωτερική ζήτηση έναντι των εξαγωγών και των εμπορικών πλεονασμάτων.

Το ΔΝΤ τονίζει τον κεντρικό ρόλο που θα πρέπει να παίξει η Γερμανία στη διαμόρφωση του θεσμικού και εποπτικού πλαισίου της Ευρωζώνης και καλεί τη χώρα να επιδείξει ένα καλά παρουσιασμένο μακροπρόθεσμο όραμα για την ενοποίηση.

Όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει στη Γερμανία και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις. “Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η μείωση του εργατικού δυναμικού είναι ευπρόσδεκτες, αλλά τα περαιτέρω βήματα για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, την αύξηση της διαθεσιμότητας παιδικών σταθμών και τη διευκόλυνση της μετανάστευσης, καθώς και τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση αντικινήτρων για τη γέννηση παιδιών, θα πρέπει να συνεχιστούν”, επισημαίνει το Ταμείο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου