Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ξαφνική Δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων» - Ομπάμα: «Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν»

-->
Από την παρέμβαση αυτή υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.
Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2».

Η υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζεται από τη Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα κατά της Συρίας και έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία «αυτή η γενοκτονία πρέπει να σταματήσει».

Στις 24 Ιουνίου στην εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του Bassam al-Badarin που αναφέρεται στη δυνατότητα της «επιλογής της Υεμένης» για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.

Ποια είναι αυτή: Ένα αναίμακτο πραξικόπημα βάσει του σεναρίου της Υεμένης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με την περίπτωση αυτή – ενός πραξικοπήματος- ασχολούνται αρκετά δυτικά κράτη.

Ήδη, γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στη στρατιωτική δομή της Συρίας, μέσω πρακτόρων του Λιβάνου.

Ο al Badarin αναλύοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία- την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία και το συνολικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ιορδανία, στην περίπτωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

http://koltovskiy.wordpress.com/

ΠΗΓΗ:http://www.drougos.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου