Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ALERT! Αναβάλλεται η εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

-->
Ολιγοήμερη αναβολή φέρεται πως παίρνει η εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα, παρά το πράσινο φως που άναψε χθες το Euro Working Group.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν πως "παρουσιάστηκε τεχνικό ζήτημα και η εκταμίευση πιθανότατα να καθυστερήσει για λίγες ημέρες.
Οι ίδιοι κύκλοι επέμεναν ότι το "πρόβλημα" δεν σχετίζεται με την πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα δεν εκφράζει καμία ανησυχία, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με τη διαδικασία έγκρισης της δόσης από την αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Ενέκρινε τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα το Euro Working Group - Την Δευτέρα ξεκινά ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Tην έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας έδωσε το Euro Working Group, που συνεδρίασε χθες στη Ρώμη.
Το Euro Working Group επισήμανε την πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου, ενώ έλαβαν οδηγίες τις οποίες και θα θέσουν υπόψιν του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη συνάντηση τρόικας με Στουρνάρα αναβλήθηκε μετά τις εξελίξεις μετά την ΕΡΤ, και οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από την Αθήνα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης.
Την Δευτέρα, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας και εφόσον κλειδώσουν τα μέτρα, το πακέτο θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου και της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 18 του ίδιου μήνα.
Το νέο «πακέτο» λιτότητας ενσωματώνει μέτρα συνολικής αξίας 13,6 δις. ευρώ. Στα 6,5 δις. ευρώ θα ανέλθουν οι περικοπές που θα γίνουν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα την επόμενη διετία. Οι περικοπές αυτές, οι οποίες θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχε διαρρεύσει στην αρχή των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου