Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κίνα: 83 κροίσοι ... κομμουνιστές απαρτίζουν το πιο εύπορο κοινοβούλιο στον κόσμο

-->
Ο Zong Qinghou, ιδρυτής της εταιρείας ποτών Wahaha,με περιουσία που εκτιμάται στα 13 δισ δολάρια.
Τα μέλη του Κοινοβουλίου της τελευταίας μεγάλης κομμουνιστικής χώρας στον κόσμο αναμφίβολα είναι και τα πλέον εύπορα σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια γνωστή λίστα πλουσίων. Στη λίστα αυτή καταγράφονται ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά ... 83 δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι εξελέγησαν από τον λαό της Κίνας, προκειμένου να τον εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων ή στη Γερουσία στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει ούτε ένας δισεκατομμυριούχος, ενώ το πιο πλούσιο μέλος, ο Τεξανός Ρεπουμπλικάνος, Michael McCaul, εκτιμάται ότι έχει περιουσία που δεν υπερβαίνει τα 500 εκατ δολάρια (άρα δεν είναι δισεκατομμυριούχος)...

Η λίστα Hurun Global Rich αναγνώρισε 31 δισεκατομυριούχους μεταξύ των μελών του κινεζικού Κοινοβουλίου που μαζεύτηκαν στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο.

Πλουσιότερος εξ αυτών είναι ο Zong Qinghou (φωτό), ιδρυτής της εταιρείας ποτών Wahaha, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 13 δισ δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα Hurun. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ξεκίνησε από ιδιοκτήτης της καντίνας σε σχολείο για να καταλήξει να έχει τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Κίνα. Όπλο του, σύμφωνα με όσους τον ξλερουν, η αυταρχικότητα και η εργασιομανία του.

Άλλοι 52 δισεκατομμυριούχοι συγκαταλέγονται στους συνέδρους της Πολιτικής Διάσκεψης του Κινεζικού λαού (CPPCC), ενός συμβουλευτικού οργάνου χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες που συνέρχεται εκ του παραλλήλου με το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, για διάστημα δύο εβδομάδων στις αρχές Μαρτίου κάθε χρόνο.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η λίστα Hurun πιθανότατα δεν παρουσιάζει το πραγματικό μέγεθος της περιουσίας αυτών των δισεκατομμυριούχων, ούτε και τον ακριβή αριθμό τους, καθώς οι μεγιστάνες της Κίνας και οι οικογένειές τους έχουν μεγάλο ταλέντο στο να ...αποκρύπτουν επιτυχώς από τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τη λίστα, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εμφανίζεται φέτος κατά 17% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, όπου στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο συμμετείχαν 28 δισεκατομμυριούχοι και άλλοι 43 στο CPPCC.

ΠΗΓΗ:http://www.newmoney.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου