Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: "Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικού ολοκαυτώματος"

-->
Για τον κίνδυνο «κοινωνικού ολοκαυτώματος» στην Ελλάδα, που θα απειλήσει και την Ευρώπη, αν το νέο πακέτο «σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στην Βουλή, υπερψηφιστεί και υλοποιηθεί», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του.
Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγετική ομάδα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ, συζητήθηκαν το πακέτο νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, οι κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να σηκώσει το βάρος στα χέρια του, να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική, ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «η λιτότητα δεν αποτελεί λύση», αλλά είναι μόνο η συνταγή η οποία «ανοίγει τον πάτο του βαρελιού» και την οποία, πρόσθεσε, αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε, «είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».

«Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη και στην Γερμανία συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, παρά οδηγεί στην καταστροφή», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι «οι περίφημες υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσουμε μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο».

Και συμπλήρωσε: «Εάν το νέο πακέτο σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή και υπερψηφιστεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα και αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Καταλήγοντας, σχολίασε: «Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του, να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια ευρωπαϊκή λύση, συνολική στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, είναι βέβαιο-και το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».

Αύριο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δικτυωμένοι - Κατασκήνωση του μέλλοντος - Πώς θέλουμε να ζήσουμε;» που διοργανώνει το Ίδρυμα της εφημερίδας «Die Zeit» στο Αμβούργο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου