Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ψηφιακή υπογραφή από το ΚΕΠ

-->
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές υπηρεσίες στη χώρα μας όπου θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει σήμερα ψηφιακή υπογραφή, ίσως όμως τα πράγματα να αλλάξουν, εφόσον γίνουν όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με απόφαση του υφυπουργού Παντ. Τζωρτζάκη τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα παραλαμβάνουν τα αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων για την έκδοση ή την ανανέωση της ψηφιακής τους υπογραφής. 
Επιπλέον, η ίδια δυνατότητα γίνεται και σε ορισμένες επαγγελματικές ενώσεις όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που ήδη έχουν δώσει σε περιορισμένο αριθμό μελών τους τη σχετική δυνατότητα.
Οπως σημειώνει το υπουργείο, πρόθεσή του είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών (προφανώς, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα), ώστε ο πολίτης να χρησιμοποιεί την ψηφιακή του υπογραφή ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο. Ηδη, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για το θέμα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου