Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το μεσημέρι της Παρασκευής για την Ελλάδα

-->
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Μαρτίου, προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα του ελληνικού PSI+, δεδομένου ότι αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου και ώρα 21:00 κεντρικής Ευρώπης λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιδιώτες πιστωτές προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο PSI+.
Την πληροφορία για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup έκανε γνωστή αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα πως η Γερμανία δεν έχει καμία ενημέρωση για το πως εξελίσσεται το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους.
Στο μεταξύ, αισιόδοξος για επαρκή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI εμφανίστηκε νωρίτερα ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaueble, προβλέποντας αποδοχή της προσφοράς από "επαρκή αριθμό των πιστωτών".
Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως με "συμφωνία των δύο τρίτων μπορεί η Ελλάδα  -και θα το κάνει - να κάνει δεσμευτική την προσφορά και για τους υπόλοιπους".
Μιλώντας στη βαυαρική τηλεόραση, ανέφερε "Η πρόγνωσή μου είναι πως επαρκής πλειονότητα των πιστωτών θα δεχτεί αυτήν την προσφορά", υποστηρίζοντας πως οι πιστωτές θα συμμετάσχουν ζυγίζοντας συνολικά το ρίσκο και τα οφέλη από το PSI.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου