Το κινεζικό σκόρδο έχει πλέον κατακλύσει την ελληνική αγορά, καθώς η τιμή του παρουσιάζει θεαματική πτώση. Έτσι, η εγχώρια παραγωγή σκόρδου κινδυνεύει να καταστραφεί, καθώς τόνοι του προϊόντος παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες.
Το ελληνικό ξερό σκόρδο εμφανίζεται στην αγορά από το καλοκαίρι και μετά. Τη χειμερινή περίοδο οι εταιρείες ξεκινούν εισαγωγές, για να καλυφθεί η ζήτηση.
Φέτος, ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν υπερβολικά πριν απορροφηθούν οι εγχώριες ποσότητες, λόγω της χαμηλής τιμής.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι αγρότες της Νέας Βύσσας του Νομού Έβρου, όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες σκόρδου.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr
Το ελληνικό ξερό σκόρδο εμφανίζεται στην αγορά από το καλοκαίρι και μετά. Τη χειμερινή περίοδο οι εταιρείες ξεκινούν εισαγωγές, για να καλυφθεί η ζήτηση.
Φέτος, ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν υπερβολικά πριν απορροφηθούν οι εγχώριες ποσότητες, λόγω της χαμηλής τιμής.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι αγρότες της Νέας Βύσσας του Νομού Έβρου, όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες σκόρδου.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου