Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Η Κόκκινη Αστυνομία της «Ανταρτομάνας» του Αιγίου, χαρακτήρισε θεώρησε την Παναγία Τρυπητή «απαγορευμένο φορτίο» και την συνέλαβε, για να αποτρέψει την περιφορά της με αγροτικό

-->
Η «Κόκκινη» Αστυνομία της «Ανταρτομάνας» του Αιγίου, χαρακτήρισε θεώρησε την Παναγία Τρυπητή «απαγορευμένο φορτίο» και την συνέλαβε, για να αποτρέψει την περιφορά της με αγροτικό.
 Οι Μητροπολίτες Ιερώνυμος και Αμβρόσιος την ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Αιγίου ότι μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στη Φανερωμένη για την εορτή της Παναγίας Τρυπητής θα μεταφέρουν την εικόνα οδικώς, πάνω σε αγροτικό αυτοκίνητο ιδιώτη. 
Οι αστυνομικοί του ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ και του ΓΚΟΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ όμως, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο στον οδηγό του αγροτικού ΙΧ, λόγω «απαγορευμένου φορτίου» και του έκοψαν κλήση 500 ευρώ,ενώ αφαίρεσαν τις πινακίδες μέχρι να πληρωθεί. 
Ακολούθησε επικοινωνία με την εισαγγελέα που όμως δεν βρήκε λόγο απαγόρευσης της περιφοράς, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να γίνει διασπορά του κορονοϊού και να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. 
Η εορτή πάντως έγινε χωρίς την παρουσία πιστών και προσκυνητών και η Θαυματουργή Εικόνα, που φιλοξενείται εδώ και 1 χρόνο στον Μητροπολιτικό Ναό βρισκόταν στολισμένη στην είσοδο. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Εικόνα μεταφέρθηκε πεζή στην οδό Μητροπόλεως και ακολούθως τοποθετήθηκε στην καρότσα του αγροτικού.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου