Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

-->
Με 6 νέα κρούσματα επιβεβαιωμένα ανεβαίνει ο αριθμός στα 35, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ
Σε κατάσταση έκτακης ανάγκης κήρυξαν οι τοπικές αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνια το Λος Άντζελες καθώς 6 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες.
Τα επιβεβαιωμένα αυτά κρούσματα ανεβάζουν τον αριθμό στα 35, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από οποιασδήποτε άλλης πολιτείας των ΗΠΑ.
Νωρίτερα σήμερα 4 Μαρτίου επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από τον νέο κορωνοϊό στην πολιτεία της Καλιφόρνια (επρόκειτο για το 2ο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε) που ανέβασε το συνολικό αριθμό των θυμάτων στο σύνολο των ΗΠΑ στα 11.
Σε ανακοίνωσή της η Δρ. Barbara Ferrer, διευθύντρια του τμήματος Δημόσιας Υγείας της πολιτείας, δήλωσε ότι όλες οι νέες περιπτώσεις οφείλονται σε «συνηθισμένη έκθεση» στον ιό.
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τρία από τα νέα κρούσματα αναφέρονται σε ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη βόρεια Ιταλία, δύο ήταν μέλη της οικογένειας που είχαν στενή επαφή με κάποιον εκτός των ΗΠΑ και ένα πως είχε δουλειά που είχε να κάνει με ταξίδια κι ήρθε σε προσωπική επικοινωνία με ταξιδιώτη.
Η κα Ferrer υπογράμμισε, πως η πολιτεία θέλει να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που αποδεικνύονται από τα τεστ θετικοί στην μόλυνση από τον κορωνοϊό, θα παρακολουθούνται, οι επαφές τους θα ταυτοποιούνται και παρακολουθούνται επίσης στενά και όλα τα νέα κρούσματα θα τίθενται σε απομόνωση ή καραντίνα. 
Αξιωματούχοι των αρχών της πολιτείας, μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων, τόνισαν πως, το γεγονός της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν συνιστά λόγο πανικού, αλλά λόγο για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσοχή.
Οι αρχές ωστόσο εξετάζουν και προετοιμάζονται για εντονότερα μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων σύντομα.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου