Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Άστραψε και βρόντηξε ο Τραμπ: Το «ζώο Άσαντ» θα πληρώσει μεγάλο τίμημα!

-->
Οργισμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα σενάρια χρήσης χημικών στην Ντούμα της Συρίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα» και κατηγόρησε το Ιράν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζουν το «ζώο Άσαντ».
«Πολλοί νεκροί, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Many dead, including women and children, in mindless CHEMICAL attack in Syria. Area of atrocity is in lockdown and encircled by Syrian Army, making it completely inaccessible to outside world. President Putin, Russia and Iran are responsible for backing Animal Assad. Big price...

Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν το Ζώο Άσαντ. Μεγάλο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει», έγραψε.
«Δεν αποκλείουμε τίποτα»
«Δεν θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας Τόμας Μπόσερτ σε συνέντευξη στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους εθνικής ασφαλείας του Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για χημική επίθεση.
«Εξετάζουμε την επίθεση σε αυτό το σημείο», είπε και πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από το συμβάν είναι «φρικτές».
Καταδίκη Τουρκίας για τη χρήση χημικών
Στο μεταξύ η Τουρκία καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση, για την οποία υπάρχει ισχυρή υποψία ότι πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς, του οποίου το ιστορικό στη χρήση χημικών όπλων είναι γνωστό στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη της ανατολικής Γούτα, σύμφωνα με ιατρικές υπηρεσίες, και η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επίθεση αυτή, θα απαιτηθεί μια άμεση διεθνής απάντηση.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου