Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Αερομεταφορά Spetsnaz στον Φινλανδικό Κόλπο – Μεγάλη ρωσική κινητοποίηση στα σύνορα με Ουκρανία-Λευκορωσία-Φινλανδία

-->
Στα νησιά του Φινλανδικού κόλπου -κεντρική φωτογραφία άρθρου- διεξήχθη μια αιφνιδιαστική ειδική άσκηση με ομάδες Spetsnaz από τις μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Σύμφωνα με το σενάριο, «κατάσκοποι» έπεσαν με αλεξίπτωτα στα νησιά  Hogland και Tyuters κάνοντας ρίψη από ελικόπτερα πολλαπλών αποστολών Mi-8AMTSh .
Κατά την αποστολή τους , οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν αποστολές αναγνώρισης, οργανωμένης επιτήρησης με σύγχρονα αναγνωριστικά και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και εντοπισμό σημαντικών εγκαταστάσεων.
Ομάδες αναγνώρισης υλοποίησαν όλα τα σενάρια σε πραγματικές αποστάσεις με τη χρήση τυποποιημένων μέσων επικοινωνίας από πλευράς του εχθρού .
Μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους, οι Ρώσοι κομάντος αποσύρθηκαν κρυφά σε ένα από τα αεροδρόμια και αναχώρησαν .
Συνολικά, περισσότεροι από 150 στρατιώτες  μονάδας ειδικού σκοπού και 4 πληρώματα ελικοπτέρων συμμετείχαν στην άσκηση.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν υλοποιεί απλά ασκήσεις όπως «κατανοούν» κάποιοι αλλά θέτει σε ενέργεια υπαρκτά πολεμικά σχέδια εν καιρώ ειρήνης , για την αποτελεσματικότερη δράση των μονάδων αυτών.
«Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ μετά την διαπίστωση της πραγματικής δύναμης του πλήρως αναγεννημένου ρωσικού στρατού και μέρους των νέων οπλικών του συστημάτων μετά την διακλαδική άσκηση Zapad -2017  .  
Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Zapad-2017» κατέδειξαν την ικανότητα της Ρωσίας να συγκεντρώνει  μεγάλο αριθμό στρατευμάτων σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα , κάτι που είναι κομβικό σε πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις.
Από την Δευτέρα 19 Μαρτίου όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, καθώς και στην Κριμαία, ξεκίνησαν μαζικές και  μεγάλες ασκήσεις πυροβολικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.
Περίπου 8.000 στρατιώτες και 1.400 στρατιωτικοί εξοπλισμοί εμπλέκονται στις ασκήσεις , μεταξύ των οποίων:
πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης Tornado, Grad και Uragan. Αυτοκινούμενα πυροβόλα Khosta, Msta-S και Akatsiya και αυτοκινούμενα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων Khrizantema.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ο ρωσικός στρατός θα υλοποιήσει σενάρια ταχύτατης μεταφοράς δυνάμεων σε μια «συνδυασμένη» μέθοδο μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.
Σε έδαφος της Λευκορωσίας  «ειρηνευτικές μονάδες»  της Ρωσίας και της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια της κοινής αντιτρομοκρατικής άσκησης εξουδετέρωσαν  τους «τρομοκράτες» στο  σημείο ελέγχου και απελευθέρωσαν τους ομήρους.
Σύμφωνα με την αποστολή  της επιχείρησης στις υπό όρους ζώνες ευθύνης, αρκετές ομάδες «τρομοκρατών» διεξήγαγαν δύο ταυτόχρονες επιθέσεις.
Οι φίλιες δυνάμεις σε επιλεγμένη  περιοχή σταμάτησαν τις ανθρωπιστικές αποστολές και απελευθέρωσαν το προσωπικό που ήταν όμηροι αφού επιτέθηκαν στο σημείο ελέγχου  σε χωριό αιφνιδιαστικά.
Ειδικές δυνάμεις από Ρωσία και Λευκορωσία την ίδια στιγμή εξάλειψαν  παράνομες ένοπλες ομάδες που δρούσαν στο έδαφος. Οι ενέργειες των Ρώσων αλεξιπτωτιστών καλύφθηκαν από ελικόπτερα της στρατιωτικής αεροπορίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας  που πετούσαν στο σημείο εντοπισμού τους .
Ενώ γινόντουσαν όλα αυτά,  σε ολόκληρη την ρωσική αχανή επικράτεια έχουμε ανακατατάξεις μετακινήσεις και δημιουργία νέων μονάδων του ρωσικού στρατού.
Στην περιοχή Belgorod δημιουργήθηκε  μια νέα  μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού που θα υπάγεται στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια (ZVO) για αυτό και υλοποιούνται ανάλογες προετοιμασίες για κρεβάτια, κτίρια , υλικό και κά .
«Το νέο κτίριο πέντε ορόφων θα είναι το πρώτο οικοδόμημα νέου τύπου στρατωνισμού της στρατιωτικής φρουράς που κτίστηκε στην περιοχή Valuisky του Μπέλγκοροντ», δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Timur Trubienko.
Πρόκειται για προκατασκευασμένα κτίρια, εντός μεγάλου στρατοπέδου για την υποδοχή του προσωπικού του πρώτου μηχανοκίνητου συντάγματος πεζικού .
Οι προετοιμασίες για τις νέες υπό δημιουργία μονάδες των ρωσικών δυνάμεων ευρίσκονται σε πυρετώδη ρυθμό και όλα συντείνουν ότι το νότιο κομμάτι που συνορεύει με Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν απασχολεί ιδιαίτερα το Κρεμλίνο.
Το έτερο κομμάτι με τρομερή σημασία για την Μόσχα είναι τα σύνορα με τις σκανδιναβικές χώρες όπου το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει δυνάμεις και υλικό για «επιθετικές επιχειρήσεις».
Οι κινήσεις και στις δύο πλευρές εκεί στον Αρκτικό κύκλο και τις Σκανδιναβικές χώρες προμηνύουν εξελίξεις άκρως ανησυχητικές για ολόκληρο τον πλανήτη από την μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων Ρωσίας και ΗΠΑ .
Οι αναλυτές πληροφοριών του ΝΑΤΟ , τόνισαν οι ασκήσεις της Ρωσίας αποτελούν πρόβα πολέμου  ενάντια στις χώρες του ΝΑΤΟ  όπως η Γερμανία , οι Κάτω Χώρες, αλλά και η Πολωνία, αλλά  και τα κράτη Σουηδίας και  Φινλανδίας.
Κύρια αποστολή των Ρώσων  «η εξουδετέρωση και ο πλήρης έλεγχος των υποδομών όπως αεροδρόμια  και λιμάνια» στα κράτη της Βαλτικής, ενώ  προσομοίωσαν βομβαρδισμούς σε  «υποδομές ζωτικής σημασίας» στη Δυτική Ευρώπη.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου