Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Διακόπηκαν ήδη οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας; Πάμε για τελεσίγραφο – “Κόπηκε” η επικοινωνία των A/ ΓΕΕΘΑ Eλλάδας-Τουρκίας

-->
Σκληραίνει και αλλάζει στάση η Ελλάδα. Όλα δείχνουν πως μετά τα σημερινά και την ομολογία πλέον Ν.Κοτζιά, οδηγούμαστε σε παρατεταμένη κρίση με την Τουρκία η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα μεγάλο… μπαμ!
Ηδη η σημερινή έκτακτη επικοινωνία Α.Τσίπρα με ΓΓ ΟΗΕ μεταφράζεται από διπλωματικούς κύκλους ως έμμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.
 Ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε να συνομιλήσει και με τον Ρ.Τ.Ερντογάν όπως έχουμε ήδη αναφέρει ενώ ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να μεταφέρει μήνυμα στην Τουρκία.
Κάτι παρόμοιο είχε να γίνει από το 1974. Είχε ξανασυμβεί αργότερα με την κρίση με το Σισμίκ και το τελεσίγραφο της Ελλάδας.
Τεράστιες ομοιότητες ως προς τα πραγματικά περιστατικά με το σήμερα.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως «κόπηκαν» οι επικοινωνίες των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών.
Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν και οι πληροφορίες από την ΕΥΠ σχετικά με το στίγμα των δύο αντρών, από τη στιγμή που τα είχαν στα χέρια τους και ξεκίνησαν τις περιπολίες μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν.

Στο Πεντάγωνο εκτιμούν πως τα στοιχεία θα τους δώσουν απαντήσεις και επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά.
Η τελευταία φράση δείχνει πολλά.
Αλλάζουμε στάση; Ισχύει ότι βράζουν οι στρατιωτικοί μας, Στρατηγοί κτλ εναντίον της πολιτικής ηγεσίας;
To «θα αξιοποιηθούν και τα ευρήματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων για τα στίγματα των κινητών τους» δείχνει πολλά.
Γιατί σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως οι Ελληνες στρατιωτικοί μπήκαν στο τουρκικό έδαφος!
Ο Π.Καμμένος με τις δηλώσεις του ακύρωσε ακόμη και εκείνο το μικρό «φέρεται» που έγραψε το ΓΕΣ στην ανακοίνωση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Φερεται να μπήκαν» έλεγε, δεν ήταν τότε σίγουροι. Σήμερα το «φέρεται» έγινε ξεκάθαρη εισβολή κατά 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.
Τωρα βάζουμε στο παιχνίδι την ΕΥΠ και το στίγμα των κινητών, κάτι που έπρεπε να γίνει από την αρχή της κρίσης.
Γιατί τώρα; Γιατί οι συνομιλίες-διαπραγματεύσεις ουσιαστικά κατέρρευσαν και η Αθήνα αλλάζει ρότα.
Μπορεί στο έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο να αποφασίστηκε πως η Αθήνα θα εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης, ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση, ωστόσο το υπουργείο Άμυνας δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Στην Άγκυρα τα δυο κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων στρατιωτικών
Η ποινή που αντιμετωπίζουν με τις έως τώρα κατηγορίες οι δυο στρατιωτικοί στη χειρότερη για τους ίδιους περίπτωση είναι ως τα δύο χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Δηλαδή θα τους επιβληθεί μια ποινή δύο ετών αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο μέχρι τη διεξαγωγή αυτής της δίκης ο υπολοχαγός και ο λοχίας θα παραμείνουν κρατούμενοι.
Στην περίπτωση που προστεθεί και η κατηγορία της κατασκοπίας οι ποινές ξεπερνούν τα 10 και τα 15 έτη και δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μια τέτοια κατηγορία αλλάζει τα δεδομένα και για τους δυο στρατιωτικούς, αλλά και για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μπακογιάννη: Τα Ιμια δύο είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη δίκη της συνομιλία με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο προβληματισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος συνολικά για την στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η δική μου αίσθηση είναι ότι τα πράγματα πάνε σε μία πολύ μεγάλη ένταση έχουμε παντελώς νέα δεδομένα στην περιοχή. Τα Ιμια 2 είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1 και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση και πολύ καλύτερος συντονισμός αν θέλουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε και σε εθνικό επίπεδο πια το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία».
Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι στα νέα δεδομένα όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας είναι και το γεγονός ότι η Τουρκία πια δεν ενδιαφέρεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση που το έκανε το προηγούμενο διάστημα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Λοβέρδος: Η κυβέρνηση δεν θέλει τη στήριξη της αντιπολίτευσης
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως «υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την στήριξη της αντιπολίτευσης» διότι είτε αφορά τα ελληνοτουρκικά, είτε είναι η Κύπρος, είτε η FYROM, η κυβέρνηση δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση.
«Δεν μπορούν να νουθετούν την αντιπολίτευση ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας όταν θέλουν να επιβάλλουν την ενότητα με τους δικούς τους όρους και δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις. Τα μαθαίνουμε όλα από τις πηγές που έχουμε στα υπουργεία, από τον Τύπο και από την Κύπρο.
Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς ενημερώθηκε αρμοδίως από το στράτευμα και από τους πρέσβεις.
«Κρατήσαμε μία στάση, να μην μεταφέρουμε τις συγκρούσεις μας και στο θέμα αυτό, πέρασαν πέντε μέρες και το θέμα εξελίχτηκε ανάποδα από αυτό που εκτιμούσε η κυβέρνηση» σημείωσε ο Α. Λοβέρδος και κατέληξε: «Ρώτησα εάν υπάρχει εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι όμως αυτά που μου είπε δεν μπορώ να σας τα πω».


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου