Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Η ακροδεξιά οργάνωση Combat Hellas 18 στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής: Έξι προσαγωγές - Έφοδοι σε έξι σπίτια σε Αθήνα και άλλες πόλεις

-->

Ανάμεσα στους προσαχθέντες και τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης - Φέρονται να να εμπλέκονται σε περίπου 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών

Η ακροδεξιά οργάνωση Combat Hellas 18 φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα που έχει μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής άνδρες της οποίας πραγματοποιούν έρευνες από το πρωί σε έξι σπίτια σε Αθήνα (Νέα Σμύρνη, Χαϊδάρι, Μενίδι, Μοσχάτο, Ρέντη) και Ιωάννινα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η οργάνωση αυτή μαζί με τους Ακροδεξιούς Μαίανδρους Εθνικιστές είναι οι δύο δραστήριες ακροδεξιές οργανώσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τα μέλη τους να έχουν στενούς δεσμούς θυμίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή έξι ατόμων, ανάμεσα στα οποία και τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οι προσαχθέντες  φέρονται να εμπλέκονται σε περίπου 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ με κροτίδες και εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια.

Η έρευνα ξεκίνησε από το υλικό που κατέγραψαν κάμερες σε διάφορα χτυπήματα αλλά και από συνομιλίες των μελών της οργάνωσης που «έπιασε» ο κοριός της αντιτρομοκρατικής.

Αν και ανάμεσα στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνεται και αυτή στο στέκι Φαβέλα στις 25 Φεβρουαρίου, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για εμπλοκή των έξι προσαχθέντων.

Η οργάνωση Combat 18 δημιουργήθηκε στη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του '90 με ξεκάθαρο νεοναζιστικό στίγμα και επιθέσεις κατά μεταναστών. Εμπνευση για το όνομά της αποτέλεσε ο Αδόλφος Χίτλερ καθώς το «18» αφορά στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της γερμανικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή τα αρχικά του Χίτλερ. 

Δείτε ορισμένα από τα βίντεο που έχουν αναρτήσει μέλη της οργάνωσης από επιθέσεις σε στέκια αντεξουσιαστών


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου