Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ αυτή την ώρα – Ανάστατοι οι Έλληνες στρατιωτικοί ζητούν εκδίκηση – Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης με την Τουρκία

-->
Στην περιοχή του Έβρου και κοντά στο σημείο όπου οι Τούρκοι έστησαν την ενέδρα και συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Είναι προφανές πώς ο Ελληνικός Στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ δεν αποκλείεται η κατάσταση να γίνει ακόμη χειρότερη μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Αδριανούπολης. Οι πληροφορίες που έρχονται από εκεί είναι συγκεχυμένες και όχι ευχάριστες.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ ο Αρχηγός του Επιτελείου εκτός από την 3η Ταξιαρχία »ΡΙΜΙΝΙ» στην Καβύλη που βρίσκεται αυτή την ώρα, και στην οποία ανήκουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που έχουν απαχθεί από τους Τούρκους, θα περιοδεύσει σε όλους τους σχηματισμούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού. Η επίσκεψη του Α. Στεφανή, είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς φαίνεται πώς οι δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται σε ετοιμότητα και ο ίδιος δίνει σχετικές οδηγίες.
Επίσης, ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο Α/ΓΕΣ βρίσκεται στον Έβρο είναι γιατί οι Έλληνες στρατιωτικοί νοιώθουν ταπεινωμένοι μετά την σύλληψη των δύο συναδέλφων τους, υπάρχει αναβρασμός και πολλοί εύκολα θα πατούσαν τη σκανδάλη έχοντας στο στόχαστρο τους Τούρκους από την απέναντι πλευρά. Η ηγεσία του Πενταγώνου κρίνει πώς πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, καθώς οι Τούρκοι επιδιώκουν μία στρατιωτική σύρραξη με την Ελλάδα για να βγούν από το αδιέξοδο της Συρίας και όχι μόνο.
Όσον αφορά στις ευθύνες του ΓΕΣ για το επεισόδιο στις Καστανίες και ειδικά για την επικοινωνιακή διαχείριση του αυτές υπάρχουν και θα αναλυθούν αφού δούμε τι θα γίνει με τα δύο παλικάρια μας. Δυστυχώς όμως τα νέα δεν είναι και τα καλύτερα, αφού η δίκη των στρατιωτικών φαίνεται να γίνεται και κλεισμένων των θυρών.
Αυτό δεν είναι καθ’ όλου καλή εξέλιξη και το ενδεχόμενοι οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να απαγγείλουν κατηγορίες με ψευδή στοιχεία ή κατασκευασμένα είναι υπαρκτό. Σε περίπτωση που κατηγορηθούν για κατασκοπεία τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά. 
Την ίδια στιγμή απειλεί και πάλι ο σύμβουλος του Ερτογάν. Ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Ερντογάν εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας συντηρώντας ένα πολεμικό κλίμα την ώρα που δυο Έλληνες στρατιωτικοί δικάζονται από τουρκικό δικαστήριο.
Στις νέες δηλώσεις του ο Μπουλούτ είπε: «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν».

Την Κυριακή ο Μπουλούτ απειλούσε με χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο αν γίνει έρευνα ή εξόρυξη που εκείνος δεν εγκρίνει για φυσικό αέριο. «Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», κατέληξε το… παραλήρημα ο Μπουλούτ!

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου