Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Απασφάλισε ο Τσαβούσογλου: «Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τους Έλληνες στρατιωτικούς» "Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα;" - Απέρριψε το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

-->
Υπόνοιες ότι «κάτι μπορεί να κρύβεται» πίσω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Zeit.
«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, κάνοντας δηλώσεις στη διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.
«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, διαφεύγοντας με στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου