Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Καρατομήσεις για το επεισόδιο στον Έβρο

-->
Με συνοπτικές διαδικασίες και πριν ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διαταχθεί σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο που πέρασαν σε τουρκικό έδαφος μετατίθενται οι επικεφαλής των μονάδων στις οποίες υπηρετούσαν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας...Έτσι, ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου, και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», έλαβαν φύλλο πορείας και μετατίθενται σε άλλες θέσεις. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί θα αναλάβουν πόστο στον Δ' κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Ο Δ. Μπονώρας είναι πιθανό να αξιοποιηθεί στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, ενώ ο ταξίαρχος Φλωράτος αναλαμβάνει τη Διοίκηση Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα. Από τις μεταθέσεις προκύπτει η ασφαλής διαπίστωση ότι διακριτικά οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί υποβαθμίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει επίσης ότι μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης οι δύο αξιωματικοί αναμενόταν να βρεθούν εκτός στρατεύματος μετά και τις πρόσφατες κρίσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι διασώθηκαν την τελευταία στιγμή. 

Η αντίδραση αυτή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σηματοδοτεί τον εκνευρισμό που προκλήθηκε από το σοβαρό περιστατικό στον Έβρο και κυρίως μετά τη δυσμενή εμπλοκή που παρατηρήθηκε σε μία, κατά τα άλλα, υπόθεση ρουτίνας. Επισημαίνεται ότι προ 48 ωρών και όπως προβλέπεται διετάχθη η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το επεισόδιο στον Έβρο. Σκοπός της ΕΔΕ είναι να αποτυπωθούν με απόλυτη ακρίβεια όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με το περιστατικό, έτσι ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν από τους Τούρκους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προκύπτει ότι έχουν δοθεί νέες εντολές που αφορούν στους στρατιωτικούς σχηματισμούς και στις κατά τόπους μονάδες που είναι αναπτυγμένες στην παραμεθόριο στον Έβρο και οι οποίες στοχεύουν στην αλλαγή σύνθεσης καθώς και στην ενίσχυση των περιπόλων κατά μήκος των συνόρων. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι περίπολοι από τούδε και στο εξής θα αποτελούνται από επτά άνδρες κι όχι δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Προβλέπεται, επίσης, η ενίσχυση του φορητού τους οπλισμού καθώς και η αύξηση του αριθμού των περιπόλων. Αν και είναι προφανές, δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό (και μάλλον δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί) το ενδεχόμενο να έχουν δοθεί εντολές περί νέων κανόνων εμπλοκής. 


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου